¨

Pensionisters protest virker

Foto: TV ØST

425 ældre i Guldborgsund kommune har protesteret over at de skal betale for at træne i kommunens rehabiliteringscentre. Politikerne revurderer nu beslutningen.

- Det er en dejlig følelse at vi står sammen. Poliitkerne skal ikke bare tro, at de kan trække alt muligt ned over hovederne på os, fordi vi er svage.Det er vi kke. Og derfor protesterer vi. Sådan siger Bo Skov Andersen, Guldborg, i dag til TV Øst.

Hidtil har de ældre i Guldborgsund haft lov til gratis at træne i kommunens rehabiliteringscentre på de tidspunkter, hvor centrene ikke bruges til genoptræning. Men i november hang der pludselig en seddel i centrene om at fra 1. januar koster den ellers gratis glæde 100 kroner om måneden, penge, der bliver trukket fra pensionen. 

- Ja, det kan da godt være, at jeg godt kunne betale 100 kroner om måneden for at træne dernede, siger Bo Skov Andersen og fortsætter: - men det er der faktisk ret mange pensionister, der ikke kan. De har ikke råd til at købe lagkage, når børnenebørnene kommer på besøg, de bruger de sidste penge de har på bussen, og så er 1200 kroner mange penge hvert år.

Derfor har Bo Skov Andersen samlet underskrifter ind imod egenbetalingen. 425 stk. er det blevet til, og de er blevet givet videre til Bo Abildgård, (Soc.dem) der er formand for Folkesundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund. Bo Abildgård siger i dag til TV2 Øst, at beslutningen blev truffet i april, da de skulle finde nogle besparelser i kommunen. Der var ikke nogle gode besparelser, siger han, så vi valgte en egenbetaling for at træne i centrene. Men efterfølgende kan vi godt tænke, at vi skal nok lige have undersøgt, hvad det koster at sætte lås på centrene, uddeling af nøglekort, administration af betaling osv., inden vi træffer en endelig beslutning.

I dag hang der en ny seddel i centrene, nu kan man læse, at beslutningen om egenbetaling er udskudt på ubestemt tid. Det er Bo Skov Andersen godt tilfreds med. 

- Det giver jo heller ikke nogen mening, hvis man ikke opmuntrer os ældre til at træne, men derimod demotiverer os, siger han til TV Øst og fortsætter : En veltrænet ældre person, der bliver syg og skal i rehabilitering er immervæk meget nemmere at genoptræne end en, der ikke har nogen muskler. Så man sparer også på den måde på veltrænede ældre. 

 

02:39 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App