Pendlerpar klager til transportudvalget over DSB

To togpendlere fra Nørre Alslev mødtes i dag med folketingets transportudvalg for at lufte deres utilfredshed med DSB's køreplaner. Udvalget lover, at tage sagen videre til ministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birthe Markman og Peter Bechlund Nielsen fra Nørre Alslev er stærkt utilfredse med de nye køreplaner fra DSB. 

Her mistede de nemlig det hurtige morgentog til arbejdet i København. Samtidig er de utilfredse med den manglende internet i DSB's dobbeltdækkertog, som før gjorde det muligt at arbejde i toget.

Torsdag fik de så mulighed for at lufte deres utilfredshed for folketingets transportudvalg.

- Vi har fortalt udvalget om de oplevelser, vi har som pendlere med at rejse fra Lolland-Falster-området til København. Vi har brug for, at vores hverdag hænger sammen, vi har brug for ordentlig transport, vi har brug for at kunne arbejde i toget, og at der er togafgange og materiel, som fungerer, siger Peter Bechlund Nielsen.

Transportministeren skal på banen

Efter dagens møde vil transportudvalget nu have Transportministeren ind i sagen.

- Der er mange, der protesterer over den nye køreplan, og vi er i udvalget nu nødt til at stille nogle spørgsmål til ministeren, for det her med at DSB siger, at de opfylder en kontrakt, det vil vi simpelthen have styr på, for det er vi ikke sikre på, at de gør, de må ikke fjerne toge fra Lolland-Falster og sende dem til Jylland, og det har vi indtryk af, at de har gjort, så det skal vi have kuglegravet, siger formanden for transportudvalget, socialdemokraten Lennart Damsbo-Andersen.

DSB's nye køreplaner trådte i kraft den 13. december.