Pas på cyklende indbrudsbande

En bølge af indbrud vælter ind over Nykøbing Falster. På få uger har politiet modtaget 14 anmeldelser. De mistænker en cyklende bande for at stå bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Ring 1-1-4 ved mistænkelige cyklisters adfærd i Nyk Falsters boligområder. Det kan være en stor hjælp for politiet mod indbrud.

Sådan lød politiets besked på Twitter mandag eftermiddag.

Det viste sig at være et forsøg fra politiet på at få has på en indbrudsbande i Nykøbing Falster.

De seneste par uger har politiet nemlig modtaget 14 anmeldelser om indbrud i området.

Det skriver folketidende.dk

Tyvene sender udkigscyklister i cirkulation

For ikke så lang tid siden ramte en række lignende indbrud området, og her var fremgangsmåden besynderligt udspekuleret.

Flemming Jensen fra politiets indbrudsgruppe oplyser til folketidende.dk, at fremgangsmåden nu ligner den fra før.

- De kommer i kassevogne, og så bliver der typisk sat en eller flere personer af, som derefter cykler rundt i området for at udse hvilke boliger, der ser forladte ud inden for det tidsrum, man har tænkte sig at begå indbrud, siger han til netavisen.

Tyvene går efter det letsolgte

I de indbrudsramte boliger de seneste par uger, har det været såkaldt ”letomsættelige koster”, der er blevet stjålet. Det er ting som:

  • Smykker
  • Kontanter
  • Kameraer
  • Bærbare computere

Vicepolitikommissær Allan Holm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at indbruddene mest sker i dagtimerne mellem 7 og 14.

- Hvis man har set nogle køre rundt og kigge, og som virker fremmede i nabolaget, så må man gerne ringe til lokalpolitiet i Nykøbing Falster på 1-1-4, siger han.