Par slap billigt fra uheld (Video)

81-årig bilist kørte direkte ind i et IC3 tog ved en ubevogtet jernbaneoverskæring nær Fiskebæk på Falster. Både føreren og hans kone slap med livet i behold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi må have fået snuden for langt frem, for det røde lys var der. Jeg mente ikke, at vi var så langt fremme. Måske har bilen bare rullet. Men lige pludselig tænkte jeg – hvad helvede er det, der kommer rullende? Og det var så et tog, siger Frede Thuesen fra Skelby.

Han og konen var tirsdag formiddag på vej hjem, da uheldet skete. De var begge chokerede over uheldet efterfølgende.

- Det var lidt af en overraskelse, da toget kom, siger Frede Thuesen

Sandsynligheden for at ramme et tog på Gedserbanen er ikke særlig stor. Tværtimod. Faktisk kører der kun ét tog i døgnet. Og sagen er også ganske usædvanlig, hvis man spørger Politiet.

- Jeg tror at det er første gang, at jeg har oplevet lige nøjagtig det her fænomen. Så det er ikke hverdagskost for os, siger Ove Christoffersen, Vagtchef hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Når de tekniske undersøgelser er på plads, vil DSB tage stilling til, om de vil føre en erstatningssag mod Frede Thuesen. Men ifølge Politiet kan han også risikere en bødestraf eller en frakendelse af kørekortet.

Heldigvis skete der intet alvorlig med ægteparret. Men Inger Thuesen skulle lige et smut forbi skadestuen, inden hun kunne komme hjem igen. I mellemtiden kunne Frede Thuesen tage i mod sin totalskadede bil, som blev fragtet hjem af Falck.

[video:video_mangler:091208_tog_mod_bil.flv]