På Falster fanger de hornfisk - 9-årige Jacqueline var ude med snørren

Kristi Himmelfart var flere familier taget ud for at fange hornfisk på Falsters østkyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag formiddag kunne interesserede lære, hvordan man fisker efter hornfisk ved Tunderup på Falsters østkyst. 

Hornfisketuren foregik på Falsters østkyst ved Tunderup Strandvej ud for Herskabsvejen.
Hornfisketuren foregik på Falsters østkyst ved Tunderup Strandvej ud for Herskabsvejen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Lystfiskeriforeningen for Nykøbing F. og Omegn, Guldborgsund Kommune og Fishing Zealand havde nemlig inviteret på fisketur ved Tunderup Strandvej ud for Herskabsvejen.

Flere interesserede greb chancen, da Guldborgsund Kommune, Fishing Zealand og den lokale fiskeriforening inviterede på hornfisketur ved Tunderup.
Flere interesserede greb chancen, da Guldborgsund Kommune, Fishing Zealand og den lokale fiskeriforening inviterede på hornfisketur ved Tunderup. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Her kunne alle deltagere låne fiskegrej og få gode fif fra de erfarne lystfiskere.

9-årige Jacqueline Zigge Tune-Olsen fra Nørre Vedby var forbi med sin familie.

Jacqueline Zigge Tune-Olsen havde lånt et par waders, der kunne beskytte fødderne fra hornfiskebid.
Jacqueline Zigge Tune-Olsen havde lånt et par waders, der kunne beskytte fødderne fra hornfiskebid. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Hun var særligt glad for at kunne låne et par waders, da hun først hørte om hornfiskenes skarpe tænder.

- Hvis man har almindelige sko på herude, og hvis man har bid, og fisken hopper af herude midt på stranden, så kan de hoppe hen og tage fat i en fod, og så bider den, fortalte hun, da TV2 ØST var forbi.

Fishing Zealand begyndte som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, Odsherred og Vordingborg Kommuner. Siden er flere kommuner kommet med i samarbejdet, heriblandt Guldborgsund Kommune.
Fishing Zealand begyndte som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, Odsherred og Vordingborg Kommuner. Siden er flere kommuner kommet med i samarbejdet, heriblandt Guldborgsund Kommune. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Stemningen var i top, og arrangementet var velbesøgt, men ifølge Niels Lagergaard Pedersen, der er projektleder i Fishing Zealand, blev der ikke fanget helt så mange hornfisk, som de måske havde regnet med.

I hvert fald ikke til at starte med.

Niels Lagergaard Pedersen er projektleder Fishing Zealand, som var medarrangør på hornfisketuren.
Niels Lagergaard Pedersen er projektleder Fishing Zealand, som var medarrangør på hornfisketuren. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Det er fantastisk vejr, det kan vi jo ikke klage over. Vandet er lidt grumset, så derfor har vi ikke fanget helt så mange hornfisk, som vi egentlig havde troet, men altså det er da blevet til en, to, tre, fisk, der er kommet op, og vi fisker jo endnu, så mon ikke der kommer nogle flere i løbet af dagen, sagde han, da TV2 ØST mødte ham først på formiddagen. 

Fishing Zealand er et projekt, som består af flere forskellige samarbejdspartnere, herunder Danmarks Sportsfiskerforbund og flere kommuner på Sjælland og øerne. 

Projektets formål er blandt andet at udvikle bæredygtigt lystfiskeri og forbedre fiskemuligheder i hele regionen.