Overvældende interesse - tidslomme midt i Horbelev revet væk langt over udbudspris

Ejendomsmægleren måtte tage alternative metoder i brug, da køberne kom væltende. Interessen skyldtes en ganske særlig ejendom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omtrent midt på hovedgaden i Horbelev har der foran byens gamle elværk stået et til salg-skilt de seneste knap to uger. Og på denne egn af Falster, hvor den gennemsnitlige liggetid er et godt stykke på den anden side af et halvt år, kunne skiltet meget vel have stået der længe endnu.

Navnlig for denne ejendom, der brillerer ved en forurenet matrikel, som ifølge ejendomsmægler gør det umuligt at få boliglån, ligesom fraværet af en tilstandsrapport udelukker muligheden for en ejerskifteforsikring.

quote Jeg tror ikke, det er særligt mange ejendomme på hele Lolland-Falster, der kan bryste sig af den interesse

Rasmus Elver Borre Rasmussen, Realmæglerne i Nykøbing Falster

Alt i alt – ikke nogen drøm for ejendomsmægler – skulle man tro.

Og hos Realmæglerne i Nykøbing Falster, der indtil i dag har haft huset til salg, var forventningerne da heller ikke voldsomt høje til et hurtigt salg af ejendommen, der gik på markedet for 450.000 kroner fredag den 7. oktober.

Men herfra tog det fart, fortæller Rasmus Elver Borre Rasmussen, der sidder med salg og vurdering hos Realmæglerne i Nykøbing Falster:

- Da jeg møder på arbejde mandag morgen og åbner min computer – jeg ved ikke – men jeg var sikker på, vi var blevet hacket af russerne. Vi havde på den ejendom alene 170 henvendelser, Og inden dagen var omme, var antallet oppe på over 350.

Rasmus Elver Borre Rasmussen, der sidder med salg og vurdering hos Realmæglerne i Nykøbing Falster har aldrig oplevet noget lignende.
Rasmus Elver Borre Rasmussen, der sidder med salg og vurdering hos Realmæglerne i Nykøbing Falster har aldrig oplevet noget lignende. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Med til historien hører, at ejendommen er et dødsbo, og arvingerne har ønsket et hurtigt salg. Alligevel er det gået over alt forventning. 

100 kom til åbent hus 

Til et åbent hus den følgende fredag, altså fredag for fem dage siden, mødte interesserede købere talstærkt op:

- Der holdt biler hele vejen ned til købmanden, fortæller Rasmus Elver Borre Rasmussen og tilføjer:

- Jeg tror ikke, det er særligt mange ejendomme på hele Lolland-Falster, der kan bryste sig af den interesse, der er kommet her.

For at håndtere de mange spørgsmål hang der inden for i huset sedler rundt omkring med svar på de typiske spørgsmål, som der måtte være til gulve, brændeovn og varmeanlæg.

- Vi havde simpelthen ikke tid til at tale med alle, forklarer Rasmus Elver Borre Rasmussen.

Stuen i huset, som den tager sig ud i salgsmaterialet.
Stuen i huset, som den tager sig ud i salgsmaterialet. Foto: Realmæglerne

I alt mødte 100 op i løbet af de to og en halv time, der var åbent hus. Flere havde taget turen hele vejen fra hovedstadsområdet.

Eksponeret for tusinder

Forklaringen på den store interesse i huset fra 1926, der oser af retrostil med væg-til-væg tæpper og tapeter fra en svunden tid – og ikke desto mindre fremstår yderst velholdt – skal måske også findes i, at salgsannoncen fik hjælp fra en uventet kant.

- Vi blev kontaktet af en, der promoverer Lolland-Falster enormt meget, og hun spørger, om hun må dele den på hendes Instagram.

Det er journalist Signe Wenneberg, som på Instagram har en følgerskare på godt 66.000, der slog et slag for boligen med et håb om, at en ny ejer vil passe godt på et stykke helt særligt "bygningskulturarv".

Hele beboelsen fremstår originalt og velholdt.
Hele beboelsen fremstår originalt og velholdt. Foto: Realmæglerne

Også Facebook-siden Fristende Boliger gav en analyse af ejendommen, med dens fordele og ulemper, til sine godt 10.000 følgere.

- Den eksploderede helt vildt, fortæller Clara Johanne Mikkelsen fra Realmæglerne i Nykøbing Falster, som har været med til at håndtere de mange henvendelser.

- Det var bestemt ikke forventet, der ville komme 100 mennesker til åbent hus. Det, tror jeg aldrig i historien, er sket i Horbelev.

Clara Johanne Mikkelsen fra Realmæglerne i Nykøbing Falster stod klar med købsaftalerne, da der blev holdt åbenhus sidste fredag, imens der var hængt sedler op med svar på gængse spørgsmål rundt om i huset. De kunne simpelthen ikke nå at tale med alle.
Clara Johanne Mikkelsen fra Realmæglerne i Nykøbing Falster stod klar med købsaftalerne, da der blev holdt åbenhus sidste fredag, imens der var hængt sedler op med svar på gængse spørgsmål rundt om i huset. De kunne simpelthen ikke nå at tale med alle. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Allerede i den første weekend, huset var til salg, sad to personer beskæftiget udelukkende med at besvare henvendelser på denne ejendom, fortæller Clara Johanne Mikkelsen.

Midt i alt den store interesse stod sælger, Else Lorentzen, for hvem elværket er hendes barndomshjem.

quote Vi havde ikke forventet, der kom så mange bud. Og heller ikke med det beløb, som de kom med

Else Lorentzen, sælger

- Jeg havde selvfølgelig min mobiltelefon med, og den blev ved med at sige dingeling-dingeling. Jeg tænkte: 'hallo kammerat, er der noget galt?' men så fandt jeg ud af, det var ejendomsmægler, der sendte sms’er, at nu var der fremvisning her og fremvisning der, fortæller hun i dag til TV2 ØST.

- Jeg tænkte, tak skal du have – det er virkelig noget, der vil noget.

Huset er Else Lorentzens barndomshjem. Hun er overvældet over den store interesse i huset.
Huset er Else Lorentzens barndomshjem. Hun er overvældet over den store interesse i huset. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

De første bud tikkede ind kort tid efter – og i dag blev afgørelsen så truffet.

- Vi havde ikke forventet, der kom så mange bud. Og heller ikke med det beløb, som de kom med, siger Else Lorentzen.

I alt bød fem købere på ejendommen. Vinderbuddet lød på 612.000 kroner – som blev afgivet af en person fra lokalområdet.

Ejendommen rummer både bolig og erhverv - her værkstedet, der står lige som dengang, byens elværk havde til huse i ejendommen.
Ejendommen rummer både bolig og erhverv - her værkstedet, der står lige som dengang, byens elværk havde til huse i ejendommen. Foto: Realmæglerne

- Sådan som jeg har opfattet det, vil han bo dernede også. Og som jeg siger, jeg tror også på, han vil bevare det, som det er. Og det er virkelig til vores tilfredshed, lyder det glad fra Else Lorentzen.

Den gennemsnitlige liggetid i Horbelev for ejendomme er godt 200 dage.