Overraskende gensyn 45 år efter sygeplejeskolen

Sygeplejerske Birgit Kristensen fra Nykøbing Falster fik sig forleden lidt af en overraskelse, da hun satte pensionslivet på pause.

Efter seks år som pensionist har Birgit Kristensen fra Nykøbing Falster valgt at vende tilbage til jobbet som sygeplejerske for en stund.

Hun har valgt at træde til ved vaccinationscentret i Nykøbing Falster, hvor man har manglet kompetente hænder til at dele de mange corona-vacciner ud.

quote På et eller andet plan – selvom det er mange år siden, vi blev færdiguddannet, så kender man alligevel hinanden

Birgit Kristensen, sygeplejerske

- Jo flere, vi får vaccineret, jo hurtigere går det, før vi kan lukke op. Jeg er en af dem, der kan vaccinere – så jeg kan godt give en hånd med, forklarer Birgit Kristensen.

Derfor mødte hun for nogle uger siden op sammen med de øvrige medarbejdere ved vaccinationscentret til introduktionsdag, forud for at de første vacciner skulle deles ud.

Faldt hurtigt i snak

Vaccinationscentret ligger i de selvsamme lokaler på Fjordvej i Nykøbing Falster, hvor Birgit Kristensen tog sin uddannelse til sygeplejerske og fik sin eksamen i 1976.

Men lokalerne var ikke det eneste gensyn for Birgit Kristensen den dag.

Tre af hendes studieveninder har nemlig ligesom Birgit Kristensen valgt at sætte pensionisttilværelsen på pause for en stund. Det vidste hun bare ikke – så en gensynsoverraskelse ventede dem alle tre.

- Vi kunne godt kende hinanden, da vi tog maskerne af, fortæller Birgit Kristensen.

Birgit Kristensen har valgt at træde til ved vaccinecentret i Nykøbing Falster, for som hun siger: - Jo flere, vi får vaccineret, jo hurtigere går det, før end vi kan lukke op.
Birgit Kristensen har valgt at træde til ved vaccinecentret i Nykøbing Falster, for som hun siger: - Jo flere, vi får vaccineret, jo hurtigere går det, før end vi kan lukke op. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Det samme kunne Annette Mortensen og Elin Bonde, som Birgit Kristensen uddannede sig sammen med for 45 år siden.

- Det er mærkeligt at tænke på, det kan jeg slet ikke forstå – 45 år – det kan jo ikke være rigtigt, supplerer Annette Mortensen om gensynet.

- På et eller andet plan, selvom det er mange år siden, vi blev færdiguddannet, så kender man alligevel hinanden. Man falder hurtigt i snak igen, siger Birgit Kristensen.

Gensyn med minderne

De tre skulle på nuværende tidspunkt have forestået uddelingen af AstraZeneca-vacciner på vaccinationscentret i Nykøbing Falster, men den foreløbige pause i vaccinationsprogrammet har i stedet givet anledning til at genopfriske minderne.

- Man føler stadig, at man hører til på sygehuset, siger Elin Bonde.

- Jeg havde værelse deroppe, fortæller Annette Mortensen og peger mod et vindue på den modsatte side af vaccinationscentret.

I 1976 dimitterede Annette Mortensen, Elin Bonde og Birgit Kristensen fra sygeplejeskeskolen i Nykøbing Falster.
I 1976 dimitterede Annette Mortensen, Elin Bonde og Birgit Kristensen fra sygeplejeskeskolen i Nykøbing Falster.

Også uniformerne har ændret karakter, noterer Birgit Kristensen, da de tre har fundet det gamle holdbillede fra sygeplejeskolen frem.

- Dengang var det lårkort, man gik i – nogen tog et bælte på og trak lidt op, så kjolen fik den rigtige længde, fortæller hun.

AstraZeneca-vaccinen er fortsat på pause – foreløbigt ind til næste uge, uge 15.