Overlæge accepterer dom for millionbedrageri

En 64-årig overlæge fra Nykøbing Falster Sygehus skal levere 250 timers samfundstjeneste, fordi han brugte forskningspenge til privat luksus. Han har netop valgt at modtage dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En overlæge har besluttet at acceptere byrettens dom om, at han begik bedrageri for cirka 2,3 millioner kroner. Overlægens forsvarer, advokat Preben Kønig, oplyser fredag, at dommen ikke vil blive anket til Østre Landsret.

Bedrageriet skete i forbindelse med såkaldte eksterne forskningsmidler, der stod på en konto, som overlægen, der dengang var ansat på Rigshospitalet men nu arbejder på Nykøbing Falster Sygehus, rådede over. Pengene var indbetalt af et medicinalfirma.

Overlæge Per Grande brugte de mange penge til helt private formål. Blandt andet brugte han forskningspengene på at købe Rolex-ure, middage og flybilletter.

Slipper for fængsel

Under straffesagen hævdede den 64-årige, at han var i sin gode ret til at bruge pengene til private formål. Men dermed forbrød han sig mod reglerne fra Rigshospitalet, slog Københavns Byret fast i dommen, der blev afsagt 27. november.

Her blev han frifundet for enkelte af de mange forhold i anklageskriftet, som drejede sig om i alt 2,8 millioner kroner.

Straffen lød på fængsel i halvandet år, men den 64-årige slipper for at skulle opholde sig i et fængsel.

Betingelsen er, at han i stedet leverer 250 timers ulønnet samfundstjeneste. I øvrigt indgår det i dommen, at de 2,3 millioner kroner skal betales tilbage.

/ritzau/