Overfaldsmand fremstilles i grundlovsforhør

En 28-årig mand fra Næstved fremstilles søndag formiddag i grundlovsforhør efter voldsepisode i Nykøbing F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 28-årig mand fra Næstved bliver søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Det sker efter, at manden lørdag over middag tilsyneladende umotiveret overfaldt to personer på Søvej i Nykøbing F. 

Manden var i nogle timer efterlyst af politiet, og meldte sig selv til politiet i Næstved kort efter klokken 18.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyste lørdag føreren af en blå Peugeot 307 stationcar, som ses på billedet ovenfor. Det var den efterlysning, der førte til at manden meldte sig selv.

Måtte holde tilbage for ældre mand

Voldsepisoden fandt sted på Søvej i Nykøbing Falster.

Episoden opstod efter, at føreren af bilen måtte bremse op på en vej for at holde tilbage for en ældre mand, der var ved at krydse vejen.

- Det blev åbenbart for meget for bilisten, der steg ud af bilen, og begyndte at overfuse den ældre mand. Det opfattede forbipasserende på vejen som meget voldsomt, og påtalte det overfor føreren af bilen. Og så overfaldt han dem, fortalte vagtchef Søren Østervig lørdag eftermiddag til TV ØST.

Overfaldt kvinde med krykke

Først slog bilisten den ældre mand – og derefter slog han en 23-årig mand og 32-årig kvinde med en krykke og med knytnæver.

Herefter tog manden flugten fra stedet, med en bemærkning om, at de aldrig ville kunne finde frem til ham.

Kort efter klokken 18 lørdag aften meldte en 28-årig mand fra Næstved sig selv, der bekræftede overfor politiet, at han nok var manden de havde efterlyst. Det oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Polti, Ove Christoffersen.

Øjenvidne: han virkede som om, at han var på stoffer

Miriam Høgsberg overværede overfaldet, som også gik ud over hendes kæreste og veninde. 

Da TV ØST talte med hende var de stadig på skadestuen, hvor de venter på en scanning af kærestens kæbe.

- Det var rigtig ubehageligt. Han var rasende, og gik amok og kastede sig over alle han kunne nå, siger hun tydelig bevæget til TV ØST.  Det var hende, der meldte episoden til politiet, og som også sikrede nummerpladen ved hjælp af et billede af bilen.

- På mig virkede manden påvirket af stoffer. Det var som om, at han var helt ude af balance, siger hun til TV ØST.