¨

Organiserede menneskesmuglere fængslet

Foto: TV ØST

2 personer med syrisk baggrund er blevet varetægtsfængslet for at drive organiseret menneskesmugling fra en lejlighed i Nykøbing Falster.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i en tid efterforsket en sag om organiseret menneskesmugling og slog i sidste uge til mod en lejlighed i Nykøbing Falster. Her blev der skjult 3 mænd, der angiveligt alle er syriske statsborgere og som opholdt sig illegalt i Danmark, skriver politikredsen i en pressmeddelelse.

De 3 mænd blev anholdt. Lejlighedens beboere, en mand og en kvinde - ligeledes af syrisk herkomst, blev også anholdt og sigtet for medvirken til menneskesmugling ved at have skjult de 3 mænd i lejligheden.

Den formodede bagmand til den organiserede menneskesmugling blev kort efter anholdt i en anden lejlighed i Nykøbing F. Han er også af syrisk herkomst og er sigtet for menneskesmugling efter straffelovens § 125a, der kan give op til 8 års fængsel. Han blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing F, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Velorganiseret netværk

Den varetægtsfængsledes hustru, der også er syrisk statsborger, blev anholdt dagen efter, da hun kom tilbage fra udlandet. Også hun blev sigtet for menneskesmugling og varetægtsfængslet i 4 uger.

Endelig blev en syrisk mand med bopæl i Nordvestsjælland i dag anholdt til sagen. Han er som de andre sigtet for menneskesmugling og blev i eftermiddag ved retten i Nykøbing F fængslet i 3 uger.

- Der er efter politiets opfattelse tale om et velorganiseret netværk, der har stået for flere indsmuglinger og har tjent store penge på folk i nød, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterforskningen er et resultat af den prioriterede indsats som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har forankret i Udlændingekontrolafdelingen i Maribo og i Efterforskningsafdelingen for Organiseret kriminalitet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App