Orehoved Havn som arbejdsplads for Storstrømsbro

Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Havne har foreslået Vejdirektoratet, at Orehoved Havn skal fungere som arbejdsplads under anlæggelsen af Storstrømsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens byggeriet af den nye Storstrømsbro er i gang, skal Orehoved Havn på Falster indtage en helt central rolle.

Det mener Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Havne, der netop har sendt et forslag til Vejdirektoratet om, at havnen skal bruges som arbejdsplads og afskibningshavn, når broen skal opføres, og den eksisterende skal rives ned.

Indtil videre har omkring 8 andre havne og kommuner i landet budt ind med mulige arealer. Her i blandt er Vordingborg Havn, Kalundborg Havn, Korsør Havn samt Naksov havn.

Funktionsdygtigt havneareal

Ifølge Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Havne er der tale om et attraktivt forslag, der stemmer overens med Vejdirektoratets egne specifikke ønsker. 

I forslaget fremgår det blandt andet, at Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Havne kan tilbyde Vejdirektoratet at etablere en udvidelse, der giver et funktionsdygtigt havneareal på i alt 8 hektarer til anlæggelsen af broen.  

Derudover mener kommunen, at havnen er egnet, da den har en optimal beliggenhed i Storstrømmen med både direkte udskibningsfaciliteter og plads til betonværk.

- Vi er parate til at gennemføre det nødvendige planlægningsarbejde med inddragelse af lokalsamfundet i Orehoved samt alt nødvendigt myndighedsarbejde, siger John Brædder, der er borgmester i Guldborgsund Kommune.

God afstand til boliger

Da det forventes, at byggeriet af den nye Storstrømsbro kommer til at beskæftige flere hundrede medarbejdere, har Vejdirektoratet lagt vægt på, at der er behov for beboelsesområder til de ansatte.

På dette område slår Guldborgsund Kommune og Guldborgsund Havne på, at der fra Orehoved Havn er god afstand til boliger i området. Derudover påpeges det, at der på havnen er et 20 hektar stort område med plads til blandt andet skurby, parkeringspladser, lager- og servicefaciliteter samt opholdsarealer.

Fristen for at indgive tilbud til Vejdirektoratet udløber i dag, den 15. oktober, og herefter vil man tage stilling til, hvor det fremtidige produktionssted skal placeres.