Oprydningsarbejdet efter olieudslip fortsætter

Beredskabet arbejder fortsat på at rydde op efter den tankvogn, der tirsdag væltede ved Sakskøbing og sendte 6.000 liter dieselolie ud over markerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En væltet tankvogn var tirsdag eftermiddag skyld i, at omkring 6.000 liter dieselolie flød ud over markerne på Bunkevej ved Lille Mussevej i Sakskøbing. Beredskabet arbejder stadig på at begrænse de miljømæssige skader.

- Vi forlod stedet i går aftes, så fortsatte beredskabet, fortæller leder af Miljøafdelingen i Guldborgsund Kommune, Jakob Lysholdt.

Læs også: Væltet tankvogn lækkede 6.000 liter olie

Nu skal de miljømæssige skader stoppes

Tankvognen væltede tirsdag omkring klokken 12, siden har både Lolland-Falsters Brandvæsen, Miljøvagten i Guldborgsund Kommune og Beredskabet arbejdet på at begrænse forureningen. De har lagt absorberende materiale ud på markerne og flydespærringer i vandet. Men en del af olien er alligevel sunket ned i jorden på de omkringliggende marker, og en lille del røg også ud i et vandløb.

Nu arbejder beredskabet på at få renset jorden og vandet.

- Man har bortgravet det forurenede jord, i dag vil de prøve at få fat i olien i vandløbet med en slamsluger, lyder det fra Jakob Lysholdt.

Status ukendt

Hvor omfattende de miljømæssige skader bliver, ved de endnu ikke.

- Man bliver som regel ved med at grave, indtil jorden er ren. Og så holder man øje med, om der ligger noget i drænene. Det har regnet meget, så vi håber, at det meste er skyllet væk, fortæller Jakob Lysholdt.

Ifølge indsatslederen skete lækket på grund af et hul i tankvognens forreste kammer. Føreren af tankvognen kom ikke til skade ved uheldet.

 

På kortet nedenfor kan du se hvor tankvognen væltede:

151118-grafik-tankvogn-ny.jpg
Foto: TV ØST