Omtalt sag om dødsvold for retten i dag

Retssagen om den 22-årige Thomas Krogh Petersen, der blev fundet død ved siden af sin knallert på Vestlolland for lidt over et år siden, begyndte mandag ved retten i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en tydelig berørt familie og vennekreds, der i dag var mødt op i retten i Nykøbing Falster i sagen om den 22-årige Thomas Krogh Petersen, der blev dræbt sidste år efter et slagsmål med nogle bekendte.

- Motivet er, helt klart efter min opfattelse, en større narkogæld, som i hvert fald en af de tiltalte har fået oparbejdet til den afdøde, siger anklager Jeanette Wincentz Andersen.

Den 6. april om aftenen sidste år er Thomas Krogh Petersen sammen med sin kæreste, da nogen ringer på hans mobiltelefon. Thomas Krogh Petersen kører af sted på sin knallert, og halvanden time senere finder politiet ham død i grøften ved siden af hans knallert.

To mænd på 25 og 33 år er tiltalt for særlig rå vold med døden til følge. I følge anklageskriftet slog de Thomas Krogh Petersen med knyttede næver og et ukendt stumpt redskab, inden de efterlod ham i vejkanten, hvor han afgik ved døden.

De to mænd er altså tiltalte for blandt andet at have brugt et slagvåben til at slå Thomas Krogh Petersen med den 6. april sidste år - noget de tiltalte i dag nægtede i retten.

- Der er jo foretaget en obduktion, og der kan man jo se, at han har nogle skader i hjernehinderne, og ved umiddelbar besigtelse af de billeder, der er af ham, kan man også se, at der er nogle kraftige læsioner, som jeg ikke mener kan hidrører fra knytnæveslag. Jeg mener, at straffen skal så tæt på fire års fængsel som muligt, som er det maksimale, når sagen er rejst ved domsmandsag, siger anklager Jeanette Wincentz Andersen.

Retssagen fortsætter på onsdag, hvor der formentlig bliver afsagt dom.