¨

Omer N bliver liggende

Foto: TV ØST

Fristen for at bjærge fragtskibet ud for Lollands kyst er endnu engang blevet udsat. Vejret er fortsat så dårligt, at det er alt for risikabelt at hæve skibet. Kranen risikerer at vælte.

 

Det dårlige vejr har endnu engang sat en stopper for bjærgningen af det kæntrede fragtskib Omer N. , der nu på fjerde måned ligger ud for Nysted på Lolland.

Farvandsvæsenet havde sat fristen for at fjerne vraget til den 31. januar.  Men fristen er nu forlænget til den 22. februar på grund af vejret. Det oplyser chefen for Farvandsinspektoratet, Michael Skov.

- Det er et særdeles farligt arbejde, der kræver forholdsvis vindstille vejr i 4-5 dage. Det må højst blæse 5-7 meter i sekundet  og det er der ikke udsigt til lige nu, siger han.

Kranen, der skal hæve skibet, er slet ikke i området i øjeblikket. Den ankommer omkring den 7. februar, og så håber Farvandsvæsenet og Dansk Bjærgning, at arbejdet kan gå igang.

- Men kranen risikerer at vælte, hvis den trækker skævt. Derfor er det vigtigt, at vejret er roligt. Vi er nødt til at sætte sikkerheden i top. Det er naturligvis trist, at vi ikke kan få bjærget ligene af de omkomne søfolk, men vi er altså nødt til at prioritere levende frem for døde, siger Michael Skov.

Det er tidligere lykkedes at hæve den ene halvdel af Omer N.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App