¨

Olsen Banden-klenodie er nået til Gedser

Sådan så det ud, da Det Gule Palæ var med i Olsen Banden på Sporet i 1975. Foto: Rolf Konow

Her er Det Gule Palæ på vej på land. Foto: TV ØST

Det så en smule faretruende ud, da det store tårn kom flyvende. Foto: TV ØST

Sådan så det ud, da bygningen blev flyttet hen på den blokvogn, som skulle fragte palæet til Københavns Havn. Foto: Olsen Banden Fanklub DK

Her er tårnet vel ovre på blokvognen og klar til afgang. Foto: Olsen Banden Fanklub DK

1 af 5

Det Gule Palæ har det seneste døgn været på vej fra København til Gedser, og nu er bygningen kommet på land. Se billederne fra flytningen her.

"Skide godt, Egon!"

Sådan lyder Benny's velkendte mantra i de ikoniske Olsen Banden-film, og det må være på sin plads at henvise til det i dag.

Det Gule Palæ, der er kendt fra Olsen Banden på Sporet fra 1975, har nemlig det seneste døgn været på vej fra København til Gedser på et skib - og nu har bygningen fået fast grund under fødderne igen.

Ville rive det ned

Bygningen er flyttet til Gedser, fordi Banedanmark, der ejede jorden som den stod på før, ville rive det ned. De skulle bruge grunden til noget andet.

- Det syntes vi var synd, og derfor spurgte vi, om vi ikke måtte få lov til at bevare den, siger Rune Holm Clausen, formand for Olsen Banden Fanklub DK, til TV ØST.

- Det fik vi lov til med det forbehold, at bygningen skulle flyttes, for Banedanmark skal bruge området til at bygge nyt.

Når bygningen når helt frem til sit nye hjem, skal den renoveres og bruges som Olsen Banden- og tog-museum. Efter planen skal museet åbne engang næste år.

Det er kun selve tårnet af bygningen, der skal flyttes, for selve stuehuset er råddent og bliver revet ned. Tårnet er omtrent ti meter højt og er estimeret til at veje 40 tons.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App