¨

Oliepøl fundet i havet sydøst for Gedser

Foto: TV ØST

Søværnets Operative Kommando fandt lørdag en oliepøl 8,5 sømil sydøst for Gedser. Oliepølen har formentligt været skyld i, at flere olieindsmurte fugle er fundet på Falsters kyster.

 

Lørdag fandt Søværnets Operative Kommando ved hjælp af sattelitbilleder en oliepøl 8,5 sømil sydøst for Gedser. Oliepølen betegnes som mindre, og spreder sig ud over et areal på 100 meter gange 500 meter. Oliepølen har ikke retning mod Danmark.

- Det er absolut en god nyhed at oliepølen ikke rammer os, for vi er ikke interesseret i at få olie på vores kyster, og slet ikke ved Gedser, hvor vi har mange stensætninger, som gør det umuligt at samle olien op, siger Ruben Salqvist, beredsskabsinspektør i Guldborgsund Kommune.

De seneste dage er der fundet flere olieindsmurte fugle ved Falsters Kyster. Lars Richter Nielsen fra Naturstyrelsen var derfor i dag sendt ud for at aflive og finde de lidende fugle - men han fandt ingen. Oliepølen er stadig livsfarlig for fuglene, men Lars Richter Nielsen regner ikke med, at der vil skylle flere fugle op på strandene ved Falster de kommende dage.

- Måske har der været nogle ganske få nogen, men det er ikke noget stort problem. Der dør hele tiden fugle i naturen, men det er selvfølgeligt ærgerligt, at de skal dø, fordi de har fået olie på sig, siger Lars Richter Nielsen, vildtkonsulent i Naturstyrelsen, Storstrøm.

01:42 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App