¨

Olieforurening: 500 liter olie sivet ud ved Guldborgsund

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

500 liter fyringsolie er sivet ud i Majbølle Kanal. Beredskabet prøver at inddæmme forureningen, men noget af olien er endt i Guldborgsund.

En utæt olietank på en ejendom tæt ved Majbøllle på Lolland står bag en olieforurening, som beredskabet lige nu forsøger at inddæmme.

- Det er en større forurening, som kan ses tydeligt i vandet herude. Den akutte indsats går lige nu på at få inddæmmet olien i vandet og forhindre, at den rammer et nærliggende fuglereservat, siger Torsten Jensen, der er miljøvagt for blandt andet Guldborgsund- og Lolland Kommune.

Omkring 500 liter er sivet ud i jorden i området omkring Majbølle Kanal. Miljøvagten har kendskab til den nøjagtige mængde, da tanken netop har fået påfyldt de 500 liter.

Kan ikke forhindre olien i at nå Guldborgsund

Beredskabet har lagt 10 flydespærrere ud, der skal forhindre olien i at komme videre. Men ifølge miljøvagten arbejder naturen imod dem.

- Strømmen herude er så kraftig, at den simpelthen slipper noget af olien ned under de her flydespærrere. Så vi kan ikke forhindre, at noget af olien slipper ud i Guldborgsund. Og det overskyede vejr gør også, at solen ikke kan hjælpe til med at fordampe noget af olien. Så det er lidt drilsk herude, siger Torsten Jensen.

Næste skridt i arbejdet med forureningen bliver at ligge noget oliesugende materiale ned mellem flydespærrerne, som så kan skovles væk.

Indtil videre er der ifølge miljøvagten umiddelbart ingen fugle, der er blevet ramt af olien.

01:02 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App