¨

Øjenvidne: Troede det var 3. verdenskrig

Foto: TV ØST

Johan Sandin var manden, der slog alarm, da metalplader fra sukkerfabrikkens siloer fløj rundt på gaden. Han beskriver nattens begivenheder som en krigszone.

Over for sukkerfabrikken i Nykøbing Falster bor Johan Sandin. Han vågnede kort efter midnat, da han hørte et brag ude fra gaden.

- Jeg troede, at 3. verdenskrig var brudt ud. Jeg røg op og kiggede ud af vinduet. Så kunne jeg se en stor metalplade komme flyvende hen over vejen, fortæller Johan Sandin, som skyndte sig udenfor, hvor han kunne se flere plader flyve rundt og ramme de parkerede biler.

- Det er ikke særligt betryggende. Hvis det nu var sket om aftenen, når der går folk frem og tilbage, havde det ikke været godt. Heldigvis skete det om natten, siger sukkerfabrikkens nabo, der fik én af de flyvske plader ind i sin have.

Johan Sandin slog straks alarm, da han så, hvad der var på færde. Politiet kom hurtigt til og hele fredag var området og de omkringliggende gader afspærret. Først omkring klokken 15.30 var der skaffet en kran, så arbejdet med at sikre de sidste løse plader på siden af siloen kunne begynde.

Sukkerfabrikkens ledelse har ikke ønsket at kommentere nattens hændelser. Men naboerne håber ikke, de kommer til at opleve det igen.

- Jeg håber, de gennemgår alle de gamle siloer og dobbelttjekker, at boltene ikke er rustet op, understreger Johan Sandin.

Fredag aften var afspærringen fjernet og vejene omkring sukkerfabrikken er igen åbnet.

01:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App