Øget trafik presser beboere - nu må skolebørn lade cyklen stå

Vejarbejde ved Storstrømsbroen har medført ekstra trafik på Nyskolevej i Nørre Alslev. Beboere tør ikke længere at lade deres børn cykle til skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En gruppe beboere i Nørre Alslev er utilfredse med den stigende trafik, der i løbet af de seneste måneder er kommet på deres lille vej. 

Det drejer sig om Nyskolevej, der er blevet til en befærdet gennemkørselsvej på grund af ombygningen af en ny rundkørsel ved Storstrømsbroen.

quote Vi skal ikke risikere, at de lige bliver torpederet af en bil

Karen-Sofie Wilkie, beboer

- Man skal virkelig være forsigtig, når man kører ud ad sin indkørsel for ikke at blive ramt. Der er drøn på. Meget mere end der plejer, fortæller Karen-Sofie Wilkie. 

Hun bor på vejen sammen med sin kæreste og deres sammenbragte børn.

På grund af den stigende trafik tør de ikke længere lade deres børn cykle eller gå i skole.

Ifølge Karen-Sofie Wilkie bør den tilladte hastighed på Nyskolevej sættes ned.
Ifølge Karen-Sofie Wilkie bør den tilladte hastighed på Nyskolevej sættes ned. Foto: Lars Andersen / TV2 ØST

- De skal i hvert fald ikke ud og gå eller cykel på den her vej. Det kommer ikke til at ske. For det er med livet som indsats, siger hun og tilføjer:

- Bare det at gå en tur med hunden ude i rabatten, så er vi jo næsten ved at blive ramt. Vi skal ikke risikere, at de lige bliver torpederet af en bil. Og især også fordi farten er så høj her.

For høj hastighed

Den ekstra trafik kommer fra den trafikerede Gåbensevej, som er lukket på grund af rundkørselombygningen. 

Problemet er, at mange bilister angiveligt fravælger den officielle omkørsel ad Nørre Vedbyvej, og i stedet kører den kortere vej ad Nyskolevej, når de skal til Storstrømsbroen.

Ifølge Karen-Sofie Wilkie kunne der gøres flere tiltag for at mindske problemet.

- En ting er skiltningen, som kunne være bedre, så man kunne begrænse trafikken. En anden ting er, at man kunne sætte hastigheden ned, mens det her byggeri står på, siger hun.

 - Man må køre 80 kilometer i timen her, og det er slet ikke i orden. Slet ikke, når vi har børn her, som skal i skole.

Skilte forsvinder

Selvom kommunen sætter skilte op for at lede trafikken af omfartsvejen og ikke af Nyskolevej, bliver skiltene tilsyneladende stjålet.

Casper Henriksen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune, forstår godt, at beboerne er frustreret.

- Det er vigtigt, at folk kører efter skiltningen, så når der er nogen, der mener, at de skal fjernes, så kan jeg godt forstå, at man er frustreret. Det gør det også sværere at se hvor man skal køre, siger han.

Ifølge Casper Henriksen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune, er det forståeligt, at beboerne er frustreret.
Ifølge Casper Henriksen, der er centerchef for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune, er det forståeligt, at beboerne er frustreret. Foto: Lars Andersen / TV2 ØST

Centerchefen oplyser desuden, at kommunen er villig til at se på, om de kan gøre noget andet end at sætte skilte op.

- Vi kunne foretage en måling på trafik og hastighed, og så kunne vi dele den information med politiet.

Rundkørslen til Storstrømsbroen skulle have været færdig i november, men nu er meldingen fra vejdirektoratet, at den først står færdig til april.

Læs også
Taxichauffør frygter konsekvenser af ny app
Læs også
Taxichauffør frygter konsekvenser af ny app

Vejdirektoratet oplyser på deres hjemmeside, at arbejdet med rundkørslen er blevet forsinket på grund af det våde efterår og vintervejr. 


Nyhedsoverblik