Nyt samarbejde skal få os til at vælge lokale råvarer

Et nyt samarbejde skal udvikle teknikker og opskrifter, der skal få os til at vælge lokale løsninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ingen grund til at flyve råvarer ind, fordi du vil lave pindemadder af ananasser og æbler.

Fremover skal det gøres lettere at vælge lokalt dyrkede alternativer til mad, som kommer fra eksotiske egne og derefter fløjet til Danmark.

Partnerskabet er døbt Agri Aqua Innovation Denmark, og et af de første initiativer er en nyudviklet ret, der er inspireret af den spanske paella.

Retten er komponeret af Guldborgsund Kommunes fælleskøkken og udfordringen var, at retten skulle laves med råvarer fra lokale landmænd og fiskeopdræt.

quote Det er da fantastisk, hvad der findes i vores baghave

Andy Krebs Hagstrøm, produktionsleder, Fælleskøkkenet

- Nytænkningen af paella-retten har været en interessant udfordring at få. Vi arbejder jo normalt med lokale fødevarer og har godt styr på, hvad der findes af råvarer og hvor. Det er da fantastisk, hvad der findes i vores baghave. Jeg glæder mig til på onsdag, hvor vi har premiere på retten, siger produktionsleder Andy Krebs Hagstrøm fra Fælleskøkkenet i en pressemeddelelse.

Kun et krydderi til fælles

Den nye ret kalder de quinella, og har kun krydderiet safran til fælles med udgangspunktet paella. Den består i stedet af blandt andet lokalt dyrket quinoa, blæretang, sukkertang og regnbueørred.

Agri Aqua Innovation Denmark skal sparke gang i brugen af lokalt dyrkede råvarer.
Agri Aqua Innovation Denmark skal sparke gang i brugen af lokalt dyrkede råvarer. Foto: Guldborgsund Kommune

Retten skal serveres på Dansk Bioøkonomikonference 2019, som afholdes onsdag den 25. september.

- I partnerskabet ønsker vi skabe bæredygtig vækst med afsæt i symbioser mellem landbrug og akvakultur. Det vil vi blandt andet gøre ved at samle interessenter om at udvikle lokale løsninger, der har potentiale til at kunne skaleres. Quinella er et fint eksempel på, at vi arbejder meget konkret i partnerskabet siger formand for partnerskabet Agri Aqua Innovation Denmark og Direktør for Dansk Akvakultur Brian Thomsen.

Læs også
Fiskerne bander over strandkrabben – nu bliver den brugt til suppe på plejehjem
Læs også
Fiskerne bander over strandkrabben – nu bliver den brugt til suppe på plejehjem

Agri Aqua Innovation Denmark består af Dansk Akvakultur, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Business Lolland Falster, Center for cirkulær bioøkonomi/Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, Orbicon, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund ved Guldborgsund Kommune.


Nyhedsoverblik