Nyt idrætshus indvies på Falster - skal samle forskellige idrætsforeninger

Fredag åbnede det nye idrætshus "Move" i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag blev dørene til det nye foreningshus for fritids- og idrætsfællesskab, MO.VE, slået op for første gang ved Vesterskoven i Nykøbing Falster.

Det er fodboldklubben Nykøbing FC, der er drivkraften bag, og indtil videre skal syv foreninger bruge huset, som blandt andet indeholder omklædning, indendørs og udendørs træningsfaciliteter og petanque-baner. 

Idémanden er René Fjeldsøe Sørensen, formand i Nykøbing FC. Han fik idéen om at samle forskellige foreninger under samme hus for 11 år siden. 

- Det føles ubeskriveligt (at indvie huset, red). Det er noget, man har kigget frem mod i 11 år, og at nå til dagen er helt fantastisk. Der er mennesker, der har været involveret i projektet. Det har skabt netværk og fremtidige fællesskaber, siger han.

Rene Fjeldsøe Sørensen fik idéen til foreningshuset for 11 år siden
Rene Fjeldsøe Sørensen fik idéen til foreningshuset for 11 år siden Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Slut med tomme klubhuse

Foreningshuset har har til formål at fungere som klubhus og mødested for flere idrætsklubber og foreninger. 

Ifølge René Fjeldsøe Sørensen står for mange forenings- og klublokaler tomme i de små foreninger, og det kan et samlingssted råde bod på. 

- Der er rigtig mange klubhuse, som står tomme i for lang tid hver dag. Det her skulle gerne gøre, at der kommer liv i huset fra formiddag til aften. Det er et hus tænkt som et sted, hvor vi kan mødes og dyrke idræt på kryds og tværs. Om vi er drenge, piger, mænd, kvinder, unge eller gamle, så er det tænkt, at vi kan spille hinanden gode, siger han.

Foreningshuset har har til formål at fungere som klubhus og mødested for flere idrætsklubber og foreninger.
Foreningshuset har har til formål at fungere som klubhus og mødested for flere idrætsklubber og foreninger. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST


Svømmere og fodboldspillere under samme tag

De tilknyttede foreninger er Nykøbing FC, Svømmeklubben Syd, Guldborgsundløberne, Nykøbing Falster Petanque Klub, Aktiv Fritid og B1989, der er en fodboldklub for kvinder og mænd med handicap, psykisk sårbarhed eller sindslidelse.

- Vi synes, det er alletiders. Det har været flere år undervejs, så vi glæder os rigtig meget til at bruge det. Nu er der kommet et sted, hvor vi kan samles, og det kan måske tiltrække nye løbere til klubben, siger Lisbeth Christiansen, der er bestyrelsesmedlem i Guldborgsundløberne.