¨

Nyt fængsel er blot starten på jobfest

Foto: TV ØST

De første lokale håndværkere er allerede i gang med det nye fængsel på Nordfalster. Og de er blot fortroppen for de kommende års anlægsarbejdere.

Det var en begejstret borgmester, der i dag tog første spadestik til statsfængslet på Nordfalster sammen med justitsminister Morten Bødskov.

- Det er ikke hver dag, vi sætter et projekt i gang til over en milliard kroner, der giver 300 permanente arbejdspladser og hen imod andre 100 afledte arbejdspladser. Så det er en god dag for Guldborgsund, siger borgmester John Brædder.

Ud over de 300 arbejdspladser der kommer, når fængslet er færdigt om to år, er der dem der allerede nu er beskæftiget med byggeriet. For eksempel entreprenørvirksomheden MSE fra Nørre Alslev, der byggemodner det store område.

- Vi kommer til at beskæftige 15 mand herude ind til april. Og derefter håber vi at komme med i de næste licitationer, siger Jan Sørensen, som er direktør for den lokale virksomhed.

Når byggeriet af fængslet er på sit højeste vil op til 300 håndværkere være i gang. Og de er blot de første.

- Det her er kun starten på en ære på Lolland-Falster, hvor vi kan se frem til anlægsinvesteringer på op imod 60 milliarder kroner de næste 6-8 år, siger borgmesteren.

Det er især den faste forbindelse over Femern Bælt, der vil skabe arbejdspladser i området.

  - Jeg tror, at vi lige frem kan komme ind i en periode, hvor vi får mangel på arbejdskraft. Og det er jo noget nyt for os, afslutter John Brædder. 

01:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App