Nyt fængsel blev indviet: - Jeg er sikker på, det bliver til glæde for alle

Fem år efter første spadestik er det nye Storstrøm Fængsel klar til, at fangerne flytter ind. I dag blev det indviet foran en fyldt gymnastiksal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste vil nok nødigt tilbringe bare én time af deres liv i fængsel. Men alligevel var omkring 300 gæster i dag ivrige efter at komme ind bag de tunge mure i det nye statsfængsel på Falster.

I dag blev Storstrøm Fængsel nemlig åbnet ved en officiel reception, hvor blandt andet landets justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sagde et par bevingede ord.

- Jeg glæder mig over, at vi tager et nyt fængsel i brug i dag. Det skal stå i mange år, og jeg er sikker på, at det bliver til glæde for alle. Både dem, der arbejder her, og for lokalsamfundet, sagde han i sin tale.

quote Arbejdspladserne i huset her er vigtige. Men vi ved også, at der kommer masser af servicefunktioner forbundet med projektet

John Brædder (G), borgmester

Plads til 220 ansatte

Og netop det med arbejdspladserne og lokalsamfundet var noget, som også andre kunne nikke genkendende til. For selvom det endnu er uvist, hvor mange medarbejdere fængslet reelt får brug for, så er der plads til op mod 220 ansatte – både fængselsbetjente, socialrådgivere, skolelærere og værkmestre.

- Arbejdspladserne i huset her er vigtige. Men vi ved også, at der kommer masser af servicefunktioner forbundet med projektet. Fængslet skal jo vedligeholdes, og der skal laves og serveres mad. Så de afledte effekter tror jeg er lige så store, siger Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten). 

Der var masser af gæster til dagens indvielse af det nye fængsel.
Der var masser af gæster til dagens indvielse af det nye fængsel. Foto: Katja Weng - TV ØST

Trækker nye til området

quote Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for at starte et nyt fængsel op. Det kommer man nok kun til én gang i sit liv

Hans Henrik Christensen, fængselsbetjent

De mange arbejdspladser har da også trukket nye mennesker til området. For eksempel fængselsbetjenten Hans Henrik Christensen, som arbejdede i Vridsløselille Statsfængsel, før det lukkede ned sidste år.

- Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for at starte et nyt fængsel op. Det kommer man nok kun til én gang i sit liv. Jeg har været med til at lukke et fængsel og starte et nyt, siger han.

Og fængselsbetjenten er glad for at have flyttet sin familie fra Ishøj til mere landlige omgivelser i Slemminge ved Sakskøbing. 

Hans Henrik Christensen skal være vagthavende fængselsbetjent i det nye fængsel. Han har flyttet hele sin familie fra Ishøj til Slemminge ved Sakskøbing.
Hans Henrik Christensen skal være vagthavende fængselsbetjent i det nye fængsel. Han har flyttet hele sin familie fra Ishøj til Slemminge ved Sakskøbing. Foto: Katja Weng - TV ØST

- Det er fantastisk. Nu kan man se ud af vinduet og man glor ikke lige ind i en betonvæg. Man er ud på nogle marker. Det er meget mere lyst og vi har jo også børn. De nyder meget godt af det, siger han.

Om en måneds tid flytter de første 54 indsatte ind sammen med de første 48 nye medarbejder. Senere følger flere efter, så der til at starte med er i alt 90 ansatte.