Nyt boligbyggeri er på tegnebrættet på Falster

Interessen fra borgerne har været enorm, efter det kom frem, at der er planer om et nyt område med ejer- og lejeboliger i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bæredygtigt byggeri med ejer- og lejeboliger med skovområde og zoologisk have som naboer og få minutters gang ind til centrum.

Sådan lyder tankerne bag et nyt boligområde i Nykøbing Falster.

Områder, der har fået navnet Schillerkvarteret, vil indeholde 140 boliger og strække sig ud på i alt 6,5 hektar grund.

quote Vores administration blev fuldstændig lagt ned af henvendelser fra folk, der var så begejstret over den her lille perle

Anita Ulrik Sørensen, direktør i Boligselskabet Fjordparken, der er bygherre på projektet

På en del af grunden ligger i dag fabrikken Schillers Maskinfabrik, der har ligget på adressen siden 1960’erne, men nu vil rykke i mere moderne lokaler.

- Den (fabrikken, red.) havde sin storhedstid i 60’erne og 70’erne. Det er intensionen, at vi flytter ud til et erhvervsområde og bygge en mere moderne og tidssvarende fabrik, siger administrerende direktør Allan Schmidt.

Bæredygtigt bygger frem for betonbyggeri

Den anden del af grunden er kommunalt ejet, og det er her, første etape af byggeprojektet efter planen skal starte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Schillerkvarteret, som boligbyggeriet er blevet døbt, ligger i smørhullet mellem å, skov, centrum og zoologisk have. 
Schillerkvarteret, som boligbyggeriet er blevet døbt, ligger i smørhullet mellem å, skov, centrum og zoologisk have.  Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Det nye boligområde blev præsenteret torsdag i sidste uge, og interessen var overvældende. Alene på præsentationsdagen skrev 27 borgere sig op på en venteliste.

- Vores administration blev fuldstændig lagt ned af henvendelser fra folk, der var så begejstret over den her lille perle, siger Anita Ulrik Sørensen, direktør i Boligselskabet Fjordparken, der er bygherre på projektet.

- Vi vil ikke have sådan noget betonbyggeri. Vi vil gerne have, at det er noget, man kan føle sig stolt af. Så det bliver et bæredygtigt byggeri, både hvad angår beboersammensætningen og i selve byggeriet.

Boligprojektet vil efter planen stå klar i 2022, men kræver først en godkendelse af Guldborgsund Kommune og en ny lokalplan.