Nyt blæsevejr aflyser færgeafgange

Udsigten til mere blæst gør, at Scandlines aflyser en række færgeafgange onsdag mellem Gedser og Rostock.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blæsten har stadig rigtig godt fat i regionen. Onsdag byder endnu en gang på regn og rusk.

Det får nu Scandlines til at aflyse en række færgeafgange mellem Gedser og Rostock.

Sidste færge fra Gedser bliver afgangen onsdag klokken 02.30, mens sidste afgang fra Rostock sejler klokken 04.00.

Scandlines regner med at genoptage sejladsen igen onsdag aften klokken 19.15.

- Vi aflyser, det vejrforholdene gør, at det ikke bliver en særlig god oplevelse for passagererne. Samtidig vil vi gerne have, at passagererne kan komme fra borde, når færgen kommer i land, siger Anette Ustrup Svendsen, Head of Corporate Communications ved Scandlines.

Scandlines aflyser nedenstående afgange på Gedser-Rostock

Ombooker berørte passagerer

Scandlines er i øjeblikket i gang med at ombooke de passagerer, der havde billetter til de pågældende afgange, til Scandlines' anden rute mellem Rødby og Puttgarden. Denne rute er ikke ramt af aflysninger onsdag.

Scandlines opfordrer derfor kunder, der skulle have være med en af de aflyste færgeafgange, til at benytte ruten Rødby-Puttgarden.

Anette Ustrup Svendsen bemærker, at vejrforholdene ikke betyder noget for de afgange, der er tirsdag aften og natten til onsdag. Det gælder både for Gedser-Rostock-ruten og Rødby-Puttgarden-ruten.

Søndag måtte Scandlines også aflyse færgeafgange på grund af kraftig blæst. Her blev afgangene mellem Gedser og Rostock aflyst fra klokken 15 søndag eftermiddag og frem til midnat.

Scandlines transporterer årligt flere millioner passagerer på ruterne mellem Rødby og Gedser på henholdsvis Lolland og Falster og Puttgarden og Rostock i det nordlige Tyskland.

Alene i 2018 fragtede Scandlines 7,4 millioner passagerer på de to ruter.