Nykøbing henter vigtig storsejr i European League

Elma Halilcevic lavede ti mål, da Nykøbing Falster Håndbold lørdag tævede Debrecen 34-22.

Nykøbing Falster Håndbold (NFH) slog med kniven for struben lørdag ungarske Debrecen med overbevisende 34-22 i European League.

Kravet var en sejr, og den skulle gerne være stor, så opgaven må siges at være bestået for Jakob Larsens tropper.

Landsholdsfløjen Elma Halilcevic, der skifter til Odense Håndbold efter denne sæson, gik forrest med 10 scoringer.

Debrecen var nogenlunde med frem til første del af anden halvleg, men herefter tog NFH fat og forvandlede 18-13 til 30-15 i sin bedste periode i kampen, inden udeholdet fik rettet lidt op i slutfasen.

NFH

Sejrens størrelse var vigtig, da NFH, Debrecen og norske Sola er i en meget tæt dyst om de to pladser i slutspillet i European League, som er den næstbedste europæiske turnering.

Alle tre kan meget vel ende på otte point. Det sker, hvis Sola og Debrechen begge slår Podravka Vegeta i deres resterende møder med bundholdet, og NFH i næste uge slår Sola på udebane. I så fald er holdene pointmæssigt lige indbyrdes, og målscoren bliver afgørende.

Ikast Håndbold er i en anden af turneringens grupper sikret avancement til kvartfinalerne inden holdets to sidste gruppekampe.