Nykøbing FC ryger ud af pokalturneringen efter drama i Kolding

Fans havde taget den lange vej til Kolding, hvor idolerne fra NFC leverede et sent comeback, men tabte til Kolding IF efter et stort drama i pokalen.

Kolding IF fra 2. division er videre til pokalturneringens kvartfinaler, efter at holdet tirsdag slog Nykøbing FC fra 1. division ud efter 2-2 i ordinær spilletid og en straffesparkskonkurrence.

Kolding førte 2-0 efter 87 minutter, men Nykøbing lavede to sene mål, inden hjemmeholdet vandt duellen fra pletten, hvor målmand Christoffer Petersen blev den store helt.

For Nykøbing FC er nederlaget en stor kontrast til holdets seneste pokalkamp - 3-0-sejren over FC København i september.

Hjemmefra til udebanebraget i Kolding var mødt omkring 60 af de mest loyale fans op – og her var humøret helt i top på baggrund af den seneste sejr over københavnerne:

- Jeg glæder mig mindst lige så meget, som jeg glædede mig til FCK-kampen – jeg har lidt højere forventninger i dag, må jeg nok indrømme, men det bliver en god kamp – det er jeg sikker på, lød det således fra en forventningsfuld René Lorentzen fra Nykøbing Falster i bussen på vej til Kolding.

René Lorentzen

Fra stadion i Kolding var optimismen heller ikke at tage fejl af, selv da stillingen var 1-0 sidst i første halvleg:

- Vi har før prøvet at komme bagud, og det styrker dem kun, lød det således fra Allan Mathiassen.

- Det er jeg slet ikke nervøs for, vi skal nok få en sejr.

Allan Mathiassen

Sådan skulle det dog ikke gå – det blev til et nederlag efter forlænget spilletid og et opslidende straffesparks opgør, der endte 7-8 til Kolding IF, efter at både rutinerede og unge spillere misbrugte forsøg. Efter ni spark til hvert hold blev det afgjort med en scoring af KIF-keeper Christoffer Petersen.

Kolding IF ligger blot nummer 10 af 12 hold i 2. division, men har i pokalen haft flere succesoplevelser. Holdet slog blandt andre også Esbjerg fB fra 1. division ud i august.

Som ventet styrede Nykøbing FC det meste af spillet, men det var til gengæld hjemmeholdet, der skabte klart flest chancer.

Og efter to-tre misbrugte muligheder kom hjemmeholdet fortjent i front efter 24 minutters spil.

Et fladt og hårdt indlæg blevet slået i feltet, og det omsatte Morten Ohlsen Hansen flot til 1-0.

Kun flere store redninger af Nykøbing-keeper Morten Bank forhindrede længe 2-0-målet, men efter 76 minutter gik den ikke længere.

Midtbanespilleren Sebastian Sommer fik alt for meget plads og tid og sparkede Kolding på 2-0.

Selvmål i 3. sidste minut

Det lignede game over for Nykøbing, der ikke havde skabt meget, men spændingen blev genoprettet efter 87 minutter.

Indskiftede Kristian Lindberg headede et indlæg ned for fødderne af Nicolai Jessen, som reducerede til 1-2 tæt under mål.

Og få øjeblikke senere var det et nyt indlæg, der skabte udligningen.

Kolding-keeper Christoffer Petersen gik ud i duellen mod den store angriber Mathias Kristensen, og det samme gjorde stopperen Simon Trier, som endte med at heade bolden i eget net.

To trætte hold skabte spredte muligheder i den forlængede spilletid, men der kom ikke flere mål, og så blev det i stedet afgjort i en nervøs straffesparkskonkurrence.

De øvrige syv ottendedelsfinaler i pokalen afvikles i løbet af næste uge.