Nykøbing Falsters håndboldkvinder skal testes for coronavirus hver mandag

Nykøbing Falster Håndbolds spillere og ledere bliver hver mandag testet for corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nykøbing Falsters Håndbolds kvinder (NFH), som spiller i ligaen, skal coronatestes hver mandag. Det har Divisionsforeningen Håndbold besluttet.

Tiltaget gælder for alle klubber i både Kvindeligaen og Herreligaen, som er de bedste rækker i landet. 

- Det er en kontaktsport, så jeg synes, at det er rart at have den sikkerhed, og vi bakker 100 procent op om den måde, det bliver gjort på, fortæller administrerende direktør i NFH Ib Pedersen.

Testene bliver foretaget af sundhedspersonalet, som er ansat i klubben.

quote Det kan hun sagtens. Det er et spørgsmål om at ramme rigtigt ned i halsen

Ib Pedersen administrerende direktør i NFH

I NFH er det fysioterapeut Philippa Jones, som ifører sig plastikhandsker og mundbind, inden hun med et tilsendt testkit stikker podningspinden i halsen på holdets spillere og ledere.

- Det kan hun sagtens. Det er et spørgsmål om at ramme rigtigt ned i halsen. Vi prøvede det i mandags, hvor alle prøverne virkede, så det fungerer helt perfekt, fortæller Ib Pedersen.     

Kort proces

De første tests blev taget mandag aften og i en forseglet pose, blev de tirsdag morgen sendt til behandling i København.

Svarene på prøverne, som alle var negative, tikkede ind allerede samme aften.

- Vi spiller stort set alle vores kampe om onsdagen, og vi synes, at det er passende, at vi får resultaterne et døgn før en kamp. Det skal helst være så tæt på som muligt, fortæller Ib Pedersen.

Onsdag kunne spillerne med ro i maven indlede sæsonens første kamp mod oprykkerne fra Vendsyssel, som blev besejret med cifrene 39-25.

Proceduren ved en positiv test

Bliver en spiller eller leder testet positiv, må vedkommende ikke deltage i hverken kamp eller træning, men skal gå isolation.

Derefter bliver der foretaget en ny test af alle, men kampe og træning fortsætter som før. Det er kun, hvis der er flere end fem smittede, at en kamp kan blive udsat.

- Hvis vi mangler fire spillere, vil det betyde meget, men det er nu engang, hvad der er blevet vedtaget, fortæller Ib Pedersen og fortsætter:

- Vi havde selvfølgelig håbet, at det tal var lavere, men det tætte kampprogram tillader ikke at flytte kampene. Vi gør alt, hvad vi kan for, at det ikke sker.

Det er et samarbejde mellem KMD og Qlife, der gør det muligt for klubberne at udføre testene selv. It-virksomheden KMD sørger for at udvinde testresultaterne, mens det er Qlife, som har udviklet det testkit, klubberne får tilsendt.

Testene bliver finansieret gennem en fællespulje i Divisionsforeningen. På den måde er det ikke klubberne selv, der må punge ud.