¨

Nykøbing-lærer vinder første pris for at tale ordentligt

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Tal ordentligt-prisen er for første gang blevet uddelt, og den er havnet hos Jesper Møller, der er matematiklærer på Nykøbing Falster Realskole.

Nykøbing Falster Realskole kan bryste sig at have den første vinder af Tal ordentligt prisen. Den er netop blevet uddelt for første gang og går til matematiklærer Jesper Møller.

- jeg er meget stolt og beæret over at have vundet prisen. Det havde jeg slet ikke forestillet mig, siger Jesper Møller til TV ØST.

Han blev nomineret af Sarika Bergmann Breitenstein, der går i 4. klasse på realskolen. Børn over hele landet har kunnet nominere voksne, der fortjener prisen, og som har gjort en særlig indsats i børns liv, og det har 150 børn gjort. 

Det er mobilselskabet Call me, der står bag prisen, der blev uddelt i lørdags i forbindelse med Børns Vilkårs Børneindsamling, skriver Lead i en pressemeddelelse for Call me.

Sjov og anderledes hverdag

Sarika Bergmann Breitenstein har begrundet sin nominering med, at hele klassen er glad for Jesper Møller, og at han formår at gøre skoledagen sjov og anderledes:

”Jeg vil gerne nominere min matematiklærer Jesper. Da vi skulle på lejrskole, sagde over halvdelen af klassen, at de glædede sig allermest, fordi Jesper skulle med. Han er rigtig sjov! Han ved lige præcis, hvilket niveau alle i klassen befinder sig på – og han er god til at hjælpe alle. Jesper har også taget en undulat med i klassen, fordi den ikke kunne lide støj. Hver gang den begyndte at pippe, betød det, at vi larmede for meget – og så blev vi helt stille. Man bliver bare glad for at gå i skole, når man har en lærer som Jesper.”

Fokus i ’Tal ordentligt prisen’ går udelukkende på anerkendelsen og ikke på for eksempel en pengepræmie, og Jesper Møller fik overrakt en figur lavet af Kvindesmedjen på Christiania.

Skole vandt 10.000 kroner

Call me har i forbindelse med Tal Ordentligt initiativet besøgt mere end 300 skoler, afholdt familiecamps og besøgt julemærkehjem – alt sammen i kampen for en bedre hverdag for børn og unge og en bedre tone i Danmark.

De 2 andre nominerede til ’Tal ordentligt prisen’ var henholdsvis en plejemor og en hospitalsklovn. Se videoerne, hvor børnene nominerer de voksne, på callme.dk/TOP. I starten af oktober vandt Højby Skole i Odsherred Kommune 10.000 kroner for deres reklamefilm om at tale pænt til hinanden.

Læs også: 9. klasse vinder 10.000 kroner i filmkonkurrence

Her kan du se den video, som Sarika sendte ind til Call me for at nominere sin lærer:
[video:https://www.youtube.com/watch?v=2z97eMDVrIM&list=UUJBNfOmCVaogWQH8KXsZAWw]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App