Nykøbing Falster-træner: Mange mål er ingen tilfældighed

Niels Agesen mener, at hans trup er langt mere offensivt end defensivt indstillet. Det har udløst mange mål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilskuerne får mål for alle entrépengene, når Nykøbing Falster Håndboldklub spiller i Dame Håndboldligaen.

Klubben, der forstærkede sig kraftigt før denne sæson, har med en målscore på 241-225 scoret flest mål i ligaen per kamp efter de første otte runder. Holdet har samtidig lukket næstflest mål ind per kamp, kun overgået af Sønderjyske.

De mange mål, lidt over 58 mål per kamp, i Nykøbing Falsters første otte kampe er ingen tilfældighed, siger cheftræner Niels Agesen.

- Da vi fik ligapladsen, havde vi sammensat et hold efter at skulle spille et nyt forsvar sammen.

- Vi har måske enkelte spillere i truppen, som er mere defensive end offensive, ellers har vi primært offensive spillere. Det valgte vi at gøre, fordi vi skulle have et år i 1. division, siger han.

Niels Agesen, der kom til Nykøbing Falster før denne sæson, henviser til det faktum, at klubben rykkede ud af Dame Håndboldligaen efter sidste sæson.

Skive fH trak imidlertid sit hold og gav dermed Nykøbing Falster endnu en sæson i den bedste række.

- Det vigtigste for os har været at få lavet en masse mål. Defensivt er vi nået et stykke vej, men vi har ikke et forsvar, der er i top-seks. Det er noget af det, vi arbejder mest med, siger han.

Nye spillere laver mål 

Nykøbing Falsters nyindkøb Kristina Kristiansen og Mette Gravholt har bidraget kraftigt til de mange mål med henholdsvis 60 og 44 mål i ligaen hidtil.

Onsdag aften kommer storskytterne dog på noget af en opgave, når Nykøbing Falster møder FCM Håndbold på udebane.

De regerende mestre har Sabine Englert i målet, og den erfarne tysker regnes af mange som den bedste målmand i ligaen.

- Sabine Englert har erfaring og rutine. Hun er en super klog og dygtig målmand, men samtidig har hun det måske mest fysiske og samtidig bevægelige forsvar foran sig. Det giver hende bedre arbejdsbetingelser end de fleste andre målmænd i ligaen. Men jeg vil ikke tage noget fra Sabine Englert. Nogle skytter bliver måske bange for at afslutte på hende, fordi hun leverer så høje redningsprocenter år efter år, siger Niels Agesen.

FCM Håndbold er nummer to i ligaen med 14 point, mens Nykøbing Falster ligger på femtepladsen med ti point.

Kampen i IBF Arena i Ikast begynder klokken 18.30.

/ritzau/