Nykøbing Falster-træner: Brølere koster os sejren over FCM

Niels Agesen var båd stolt og ærgerlig efter 26-26 ude mod FCM Håndbold, hvor Nykøbing smed sejren til sidst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nykøbing Falster Håndboldklub befinder sig i en proces, der handler om at blive bedre i forsvaret, da scoringer ikke er det store problem i Dame Håndboldligaen.

Med det i baghovedet, havde Nykøbing Falster-træner Niels Agesen før opgøret ude mod FCM Håndbold talt om, at resultatet ikke var så vigtigt.

Kampen endte 26-26, og det skete efter en FCM-udligning et sekund før tid på et straffekast, efter at gæsterne var foran med tre mål to minutter før tid

- Jeg må være ærlig at sige, at jeg er ærgerlig, for vi havde alle chancer. Men det er forskellen på at have udelukkende rutinerede spillere, der har stået i denne her situation tusindvis af gange.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke fik to point, når vi nu havde muligheden.

- Men jeg er pavestolt over, at vi spiller den bedste forsvarskamp. Alle siger, vi ikke har forsvarsspillere, men vi dækker op på det, jeg vil kalde liganiveau i dag. Det glæder jeg mig over, siger Niels Agesen.

NFH manglede rutine

Han måtte erkende, at Nykøbing Falster-spillerne manglede rutine mod slutningen, hvor en føring på tre mål to minutter før tid endte i uafgjort.

Agesen var ikke blind for, at eksempelvis den 21-årige Mariana Costa lavede fejl mod slutningen, men han ser det som et naturligt udslag af mangel på rutine hos en ung spiller.

- Hun lavede to kæmpe, store brølere. Hun skød helt uhæmmet 23 sekunder før tid og valgte at forsøge at løbe frem og stjæle en bold seks sekunder før tid. Men det her var dyrt, købte lærepenge, siger Nykøbing Falster-træneren.

Hos FCM Håndbold erkendte træner Helle Thomsen, at resultatet også var heldigt.

- Et minut og 35 sekunder før tid er vi bagud med tre mål og får uafgjort. Måske gik Falster lidt i panik, og så var det held og dygtighed fra vores side, hvor vi var klar over, hvad vi ville, men det er selvfølgelig lidt heldigt, siger FCM-træneren.

   /ritzau/