Nykøbing Falster Sygehus skal forklare fejl

Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Nykøbing Falster Sygehus 14 dage til at forklare sig om en række utilsigtede hændelser på sygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad er det, der er sket på Nykøbing Falster Sygehus – og hvad har I tænkt jer at gøre ved det?

Sådan lyder - lettere omskrevet - det kontante spørgsmål til Nykøbing Falster Sygehus fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det viser et brev til ledelsen af sygehuset, som TV ØST har fået aktindsigt i.

Brevet er sendt efter sygehuset den 15. juni midlertidigt standsede hovedparten af de akutte operationer på mave-tarm kirurgisk afdeling. Begrundelsen var, at der havde været en række fejl, af sygehuset kaldet ’utilsigtede hændelser’.

Operationerne blev i stedet gennemført på Køge Sygehus.

14 dage til at forklare sig

Hospitalet har til TV ØST forklaret, at problemerne især har handlet om, at patienter med komplikationer ikke er blevet fundet i tide og sendt til ekspertbehandling på Køge Sygehus. Dette kan have ført til længere sygdomsforløb, men har ikke kostet liv, siger de.

Et hold læger fra Odense Universitetshospital har siden besøgt Nykøbing Falster Sygehus for at granske deres procedurer – og det er blandt andet deres resultater og råd, som styrelsen nu beder om at måtte se.

Styrelsen for Patientsikkerhed fører blandt andet tilsyn med autoriserede sundhedspersoner og sundhedsorganisationer i et forsøg på at højne patientsikkerheden i Danmark. De har givet Nykøbing Falster Sygehus 14 dage til at skrive en forklaring til styrelsen.

Se svaret fra Styrelsen for Patientsikkerhed her