Nykøbing Falster Sygehus indvier blodprøverobot

Mandag kunne sygehuset på Nykøbing Falster sende første blodprøve gennem robotten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en glædens dag. Nykøbing Falster Sygehus har mandag gennemført de første blodprøveanalyser i deres nye robot. Robotten fik de sidste sommer, men grundet tekniske problemer, har indvielsen måtte vente på sig.

Udover at lette arbejdsbyrden for bioanalytikerne bliver der også kortere svartid på blodprøverne.

- Lige nu har vi en svartid på en time på vores livsvigtige prøver, og vi håber nu meget på at kunne reducere den. Et stort mål kunne være en halv time, siger Gitte Lund Jensen, der er ledende bioanalytiker.

Sidste i Region Sjælland

Nykøbing Falster Sygehus er det sidste sygehus i Region Sjælland til at indføre en blodprøverobot. Årligt regner de med, at robotten vil kunne analysere 1 million prøver. Det svarer til 2.800 prøver i døgnet.

Ledelsen meddeler også, at når blodprøverne analyseres af en robot, nedsætter det også risikoen for fejl.

- Før i tiden kunne man jo godt sætte et mærkat forkert på, hvis man står en sen nattetime og måske er en smule mindre opmærksom, end man ellers er, siger Hanne Bruun, afdelingsleder.

Selvom robotten overtager det meste af deres arbejde, vil der stadig være behov for bioanalytikerne. Hvis robotten er i tvivl om mærkatet på blodprøven, smider den prøven ud til analytikerne, så de kan arbejde manuelt med den. Og så skal der altså stadig en rigtig person til at tage blodprøven.