Nykøbing F. rammes af eksplosioner

Onsdag og 2 dage frem bliver Nykøbing Falster ramt af et hav af eksplosioner. De er dog fredelige, og de sker, fordi nogle ovne skal renses.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis borgere i Nykøbing Falster hører høje brag de næste dage, skal de ikke være bekymrede. Selv om der er tale om et hav af eksplosioner, er det nogen fredelige nogen af slagsen.

- Vi gør det for at rense vores ovne. Når de er i gang, komemr der aske i dem, og der er forskellige metoder til at få det af. En af dem er at eksplosionsrense ovnen med dynamit, så asken drysser af, fortæller Rolf Christensen, der er sektionsleder i kraftvarmeværket REFA.

250 eksplosioner

De renser jævnligt ovnene og får et firma fra Vordingborg til at stå for sprængningerne. For 3 måneder siden blev nogle andre ovne renset, og her skulle der 250 eksplosioner til, før ovnene var rene.

- Jeg tror ikke, at folk uden for værket kan høre noget, men herinde kan vi godt lige lette i kontorstolen, når bragene kommer, indtil vi kommer i tanke om, at det bare er ovenene, der er ved at blive renset, lyder det fra Rolf Christensen.

Det er værkets lille ovnlinje, der skal renses nu, men sektionslederen vil ikke afvise, at antallet af eksplosioner kan komme til at ligge på omkring 200 denne gang.

40 meter højt tårn

De 3 ovne, der skal renses er henholdsvis 2 gange 13 meter høje, og så er det ene på højde med Rundetårn i København, der er omkring 40 meter højt.

Rolf Christensen fortæller, at sprængninger bliver foretaget onsdag, torsdag og fredag i denne uge fra morgen til aften.