Ny tunnel skal forbinde kommende akutsygehus

En ny tunnel er på vej ved Nykøbing Falster Sygehus. Den skal forbinde en eksisterende og en helt ny bygning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nykøbing Falster Sygehus skal være et af Region Sjællands fire akutsygehuse. Det kræver, at der bliver bygget om og bygget til. 

Entreprenøren NCC skal i løbet af det næste år stå for at bygge en tunnel, der skal forbinde en af de eksisterende hospitalsbygninger med en kommende bygning. Det sker for at forbedre og fremtidsikre hospitalet, skriver NCC i en pressemeddelelse. 

Når tunnelen er færdig, bliver den omkring 130 meter lang og kommer til at koste 22 millioner kroner. 

- Det er en super spændende opgave i sig selv, og så byder det på ekstra udfordringer, at vi skal udføre arbejdet på et sygehus i fuld funktion, siger NCC’s projektleder, Andreas Berg Rasmussen, i pressemeddelelsen. 

Nykøbing Falster Sygehus
Foto: Nykøbing Falster Sygehus

Arbejdet kræver derfor grundig planlægning fra både NCC og sygehusets side. 

- Byggeriet af tunnelen er en vigtig del af moderniseringen af vores sygehus på Falster, og jeg er glad for, at NCC går omhyggeligt til værks og har de særlige kompetencer, der er nødvendige til udførelsen, siger sygehusdirektør Ricco Dyhr fra Nykøbing Falster Sygehus.

Arbejdet kommer således til at følge tre faser af hensyn til ambulancekørslen. 

Selve tunnelen bliver støbt på stedet og kommer til at gå fra en høj kælder i den eksisterende bygning og ender med at møde den nye bygning i kælderniveau.

Projektet startede 1. februar og kører frem til januar 2022.