Ny strategi skal trække folk til Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune vil have flere tilflyttere. Derfor har de udtænkt en ny strategi, der skal tiltrække folk til kommunen og skabe et bedre image.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Befolkningen i Guldborgsund Kommune er skrumpende. Og det skal der laves om på. Derfor har Udvikling- og Borgerinddragelsesudvalget i kommunen udarbejdet en ny strategi. De vil nemlig gerne tiltrække flere indbyggere til området.

En undersøgelse viser nemlig, at indbyggertallet i 2027 vil falde med 4.000 personer i forhold til i dag. Hvilket svarer til 6,3 procent af indbyggerne.

- Det er vigtigt for os at få nogle nye tilflyttere, der kan fylde det gab, så vi kan bevare vores befolkningstal, siger Lene Hatt, der er formand for Udvikling og Borgerinddragelsesudvalget.

Og det er noget helt bestemt de skal arbejde med.

- Øverst har vi image, det er det vigtigste. Hvis vi ikke får ændret på det, så er det lige meget, hvad vi gør.

I alt er der 6 strategier, de vil arbejde med frem til 2019:

  • Image
  • IT infrastruktur
  • Jobskabelse
  • Offentlig transport
  • Faktisk kommunal service   
  • Tiltrækning og fastholdelse af uddannelsesmuligheder

Lene Hatt ved dog godt, at det kan være svært at ændre på det image, sydhavsørene har. Mange omtaler området som udkants Danmark, og hun håber på, at deres nye strategier kan være med til at ændre på det. Som hun selv siger, så er det guldkants Danmark og ikke udkants. Og det budskab skal ud til resten af Danmark.

En glad tilflytter

Søren Mortensen er lige flyttet fra København til Nykøbing Falster, og han har kun haft positive oplevelser. Derfor skrev han et læserbrev til Folketidende.

- Jeg synes, jeg var blevet taget så godt i mod i Nykøbing Falster, og det ville jeg gerne kvittere for, siger han.

For der gik ikke længe, før han havde fundet sig godt til rette i byen.

- Det må være folkementaliteten. Der er et helt andet tempo hernede. Jeg har kun haft positive oplevelser, og det er helt fantastisk, fortsætter han.

Og Han er ikke i tvivl om, hvad næste skridt skal være.

- Så snart jeg har en hjemmearbejdsplads eller beskæftigelsen tillader det, så er jeg den der har købt et hus på landet.

Mandag klokken 19 er der borger dialogmøde på Kulturcenter Syd i Nykøbing Falster. Her er alle velkomne til at deltage og diskutere Guldborgsund Kommunes fremtid.