Ny station åbner på Falster - baner vejen for hurtigere tog

Det er med fint besøg, at den nybyggede station i Nørre Alslev åbner mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er med og klipper den røde snor, når Banedanmark mandag åbner den nye station i Nørre Alslev på Nordfalster.

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Stationen er helt nybygget, så den passer til fremtidens lynhurtige eltog.

- Den fremtidige forbindelse mellem Ringsted og Femern kommer til at udgøre Danmarks nye korridor til Europa, som de nye, klimavenlige eltog kommer til at køre på. Forbindelsen spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling, da den vil give mulighed for at få både passagerer og gods på skinner. Derfor er jeg glad for, at Banedanmark nu er nået i mål med endnu en milepæl i det store projekt, og at Nørre Alslev Station står klar til passagererne, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Lettere at komme ind i toget

Den nye bane er udstyret med dobbeltspor, og mange kurver på banen er udrettet, så togene kan køre langt hurtigere end i dag.

Stationen i Nørre Alslev er blevet bygget om, så der er kommet nye, højere perroner, der gør det lettere at komme ind i togene i fremtiden. Derudover er der bygget elevatorer og læskure. Af hensyn til naboerne er der også installeret læskærme.

Den nye forbindelse mellem Ringsted og Femern, som er finansieret af A/S Femern Landanlæg og EU, ventes at stå færdig i 2029.