Ny rekord - over 13 millioner kroner er samlet ind til årets julehjælp

En kvart million står tre indsamlingssteder i TV2 ØST's sendeområde for til Dansk Folkehjælps udstrakte hånd til borgere, der har det svært i julen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et rekordstort beløb på 13.395.392,50 kroner blev der på en time i løbet af tirsdagen samlet ind på landsplan, da Dansk Folkehjælp, Ekstra Bladet og en række erhvervsfolk gik sammen for at skaffe penge til årets julehjælp.

Pengene går til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år, som ikke har råd til at holde jul. I år har Dansk Folkehjælp i alt modtaget 15.069 ansøgninger. 

quote Det var specielt at være med. Det at ringe og spørge folk om penge, det er altid lidt grænseoverskridende i starten

Henrik Jacobsen, direktør, Datamars

Flere steder i landet blev der samlet ind, og konceptet var enkelt: En række repræsentanter fra lokale virksomheder ringede rundt til deres netværk og bad om penge til en god sags tjeneste. 

I byrådssalen på Falster var målet på forhånd at samle hundrede tusinde kroner ind, men beløbet var højere: 137.800 kroner. 

En god sags tjeneste

En af dem, der her var med til at samle ind - og gjorde det for første gang - var Henrik Jacobsen, direktør i virksomheden Datamars, som leverer øremærker til kvæg og svin. 

- Det var specielt at være med. Det at ringe og spørge folk om penge, det er altid lidt grænseoverskridende i starten. Men det var jo i en god sags tjeneste og ikke til mig selv, så det glemte jeg hurtigt, og det giver mig en glæde at være med til, siger han. 

I to andre byer i TV2 ØSTs sendeområde blev der også samlet ind: I Næstved blev beløbet på 30.200 kroner, mens det blev til 92.000 i Vinde Helsinge nær Slagelse. 

Med de over 15.000 ansøgninger holdt forventningen hos Dansk Julehjælp stik.

Mandag, hvor ansøgningsfristen udløb, sagde generalsekretær Klaus Nørlem til TV2 ØST, at forventningen egentlig var en lille tilbagegang i forhold til tidligere års ansøgninger, men at coronaens pludselige indtog har ændret det.

- Den stigning, vi kigger ind i, matcher meget godt med de her ny-fattige, som har mistet deres job og er kommet på overførselsindkomst. De henvender sig nu til os for at give deres børn en god jul, sagde Klaus Nørlem.