Ny regering vil liberalisere hestevæddeløb: Kan redde lokal travbane

Den nye trekløverregering vil give hestevæddeløbssporten bedre vilkår. Det kan betyde overlevelse for den lukningstruede travbane i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre, Liberal Alliance og Konservative vil give hestevæddeløbssporten bedre vilkår. Sporten er nævnt i regeringsgrundlaget, som blev offentliggjort søndag.

- Det lyder da fornuftigt, siger formanden for Nykøbing Falster Travbane, Erling Clausen, til TV ØST.

Travbanen har gennem længere tid været lukningstruet, og må tage én sæson af gangen.

Banen er nemlig dybt afhængig af, hvor meget statsstøtte den hvert år får via HFF, Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond.

Væddeløbsspil skal have vilkår som Lotto

Den nye trekløverregering vil arbejde for, at statstøtten på sigt skal helt væk:

Hestevæddeløbsporten i Danmark skal have bedre vilkår, og derfor vil regeringen liberalisere spil på hestevæddeløb. Ambitionen er en del af regeringens plan for kultur- og foreningsliv. I overgangsperioden til komplet liberalisering vil hestevæddeløbssporten forsat modtage statsstøtte.

Erling Clausen er enig i, at væddeløbsspil bør liberaliseres:

- Problemet i dag er, at spilpuljerne i Danmark er for små. Det er blevet dårligere og dårligere siden Danske Spil overtog spillet fra Dantoto, som var et spilselskab for hestevæddeløb, siger Erling Clausen.

Han mener, at hestevæddeløbsspil bør have lige vilkår med Lotto og andre spil.

- Hvor tit ser du reklamer for hestevæddeløbsspil i dit fjernsyn? Det er altid reklamer for Lotto, der kører, siger Erling Clausen.

Ønsker fællesnordiske spil

Han fortæller, at det, der for alvor ville give penge i kassen på travbanen ved Nykøbing Falster ville være, hvis banen fik lov at afholde flere løb, hvor nordmænd og svenskere måtte spille med.

- Når vi har et løb med udelukkende danske spillere, så omsætter vi for 300.000 kroner. Er det et fællesnordisk løb, så omsætter vi for halvanden million kroner, siger bestyrelsesformanden til TV ØST.

Den 5. december får Nykøbing F. Travbane at vide, hvor mange penge, den kan få fra HFF i år.

Skal hestevæddeløb fortsætte i Nykøbing Falster SKAL væddeløbsspil liberaliseres:

- Men altså, det er noget, de har snakket om i et par år, og der er ikke sket noget, så jeg håber da, at vi snart får noget ordentligt skrevet ned på papir, siger Erling Clausen.

En travbane giver arbejdspladser

På rådhuset i Nykøbing Falster er borgmesteren begejstret over, at den nye regering lover bedre vilkår for spil på hestevæddeløb.

- Det er glædeligt. Jeg har i mange år undret mig over, som transporten bliver nedgarderet, selvom det skaber arbejdspladser, siger John Brædder (Guldborgsundlisten) og fortsætter:

- Jeg anser det her som et at budskab om, at de danske travbaner også skal bevares fremover. En travbane giver jo afledte arbejdspladser - der er opstaldede heste og pladsen og bygningerne skal serviceres. På Nykøbing Travbane giver det minimum 50 arbejdspladser, at der er løb på banen, siger John Brædder (Guldborgsundlisten).