Ny pris for god arkitektur

Guldborgsund Kommune vil hædre god arkitektur. Kommunen har indstillet en ny pris, der skal være med til at sætte fokus på den gode arkitektur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

God arkitektur har mange ansigter - og nu vil Guldborgsund Kommune hædre de smukkeste af dem med en ny arkitekturpris. Det sker for at højne kvaliteten af de fysiske omgivelser i kommunen ved at anspore både private og offentlige bygherrer til at bygge og udføre anlæg i en høj arkitektonisk kvalitet.

Prisen gives inden for tre kategorier: Nybyggeri og tilbygninger, Restaurering og ombygning samt Udendørsmiljø, design og anlæg. Desuden kan organisationer, foreninger, eller personer, der har gjort en ekstra indsats for at øge den arkitektoniske kvalitet i kommunen, indstilles til en særlig belønning.

- Med den nyindstiftede pris ønsker kommunen at understøtte udviklingen af et godt miljø både i byen og i landskabet - til glæde for nuværende og kommende borgere, turister, erhvervsvirksomheder, institutioner og gæster, forklarer formanden for bedømmelsesudvalget, Guldborgsunds borgmester John Brædder.
Han forudser, at prisen kan være med til at skabe øget interesse og forståelse for arkitektonisk kvalitet.

Ud over borgmesteren består udvalget af formanden for Teknik- og Miljøudvalget Arne Graae Jensen, arkitekterne Dan Cornelius og Birgitte de Neergaard (udpeget af Akademisk Arkitektforening), tømrermester Mogens Vest Hansen (udpeget af Dansk Byggeri) samt direktør for Fuglsang Kunstmuseum Anne Højer Petersen (udpeget af Guldborgsund Billedkunstråd). Da både kommunen og private kan vinde, er udvalget sammensat, så flertallet ikke kommer fra kommunen.

Præmieringen sker i forbindelse med Arkitekturens Dag i oktober. Forslag til prismodtagere kan sendes ind til kommunen på mailadressen bygge-plan-ejendom@guldborgsund.dk fra 2. juni til 21. juli 2010, og forslagene bliver præsenteret på kommunens hjemmeside.

Ved den første prisuddeling skal den indstillede arkitektur være taget i brug siden kommunens start i 2007 og til og med 2009. Fremover vil prisen blive givet for et år ad gangen.