Ny opfindelse skal forhindre højresvingsulykker

En dansk opfindelse skal være med til at mindske antallet af højresvingsulykker i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kenn Sandberg fra Nykøbing Falster vil højresvingsulykker til livs.

Derfor har han opfundet et system, der skal alarmere lastbilchauffører, når cyklister nærmer sig deres blinde vinkel.

- Jeg er jo også cyklist, og jeg synes, det er forfærdeligt, at så mange uskyldige mennesker bliver slået ihjel,og derfor satte jeg mig ned for at finde en løsning på problemet, siger han.

Advarselstone i kabine

Systemet, der er lavet ud fra allerede kendt elektronik, består blandt andet af en antenne, som monteres på lastbilen, mens der i cyklens refleks placeres en lille sender.

- Antennen på lastbilen sender nogle radiofrekvenser ud, og når cyklen kommer ind i lastbilens blinde vinkel, lyder en advarselstone i kabinen hos chaufføren, siger Kenn Sandberg.

Ingen fejlalarmer

Ifølge Kenn Sandberg vil systemet komme til at virke uden nogen former for problemer.

- Ingen fejlalarmer vil opstå. Det skyldes, at mikrochippen på cyklen er kodet med en hel unik kode, og den reagerer kun på det ene signal, som lastvognens antenne sender ud, siger han. 

Billige priser

Kenn Sandberg forventer, at cyklisterne skal af med cirka 12 kroner for mikrochippen, mens udstyret på lastbilen vil løbe op i omkring 12.000 kroner.

- Jeg håber, det kommer til at blive gratis for danskerne at tage ned til den nærmeste cykelhandler, men under alle omstændigheder bliver det i hvert fald billige priser, siger han.