¨

Ny dokumentarfilm om ”Det Gule Palæ” fra Olsen-banden får premiere

Ny dokumentarfilm om "Det Gule Palæ" kendt fra Olsen-banden, får snart danmarkspremiere. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Olsen-banden var og er vildt populær i Tyskland. Nu får en ny dokumentarfilm om Olsen-banden danmarkspremiere.

Tyskerne er vilde med Olsen-banden.

Nu får en ny tyskproduceret dokumentarfilm premiere. Den handler om det famøse Gule Palæ, der nu ligger i Gedser.

Olsenbandenfanclub Deutschland og Olsen-banden Fanklub DK har nu i samarbejde realiseret deres største fanprojekt nogensinde, nemlig en dokumentarfilm om Det Gule Palæ fra en Olsen-banden film.

Dokumentarfilmen lavet af Olsenbandenfanclub Deutschland ser tilbage på bevaringshistorien, viser tårnets opsigtsvækkende flytterejse fra København til Gedser og lader både aktører, skuespillere og håndværkere fortælle.

Det Gule Palæ rykkede fra København til Gedser

Københavns Godsbanegårds kommandopost, eller i folkemunde "Det Gule Palæ", er kendt for sin rolle i filmen ’Olsen-banden på sporet’. I 2014 skulle den mere end hundrede år gamle bygning have været revet ned, men tyske og danske Olsen-banden-fans og jernbane-entusiaster forhindrede nedrivningen.

Det Gule Palæ blev flyttet fra København til Gedser i starten af september 2016. Hele bygningen blev fragtet med skib til Danmarks sydligste punkt. Siden har bygningen gennemgået en større renovering.

Siden er det væltet ind med besøgende til togmuseet. Faktisk har de haft en stigning i antallet af besøgende på 400 procent siden 2016.

Kom med til premiere:

Mandag den 5. november kan du opleve filmen ved et takke-arrangement for alle, som har bidraget til bevaringen og filmen. Alle Olsen-banden-fans er velkomne.

Program:
- Kl. 20.00: Præsentation i Cinematekets Asta Bar, kolde drikkevarer i baren
- Kl. 21.45: Danmarkspremiere på Det Gule Palæ - en bevaringshistorie'

Firmaet Icestorm, som udgiver alle Olsen-banden-film på DVD i Tyskland, har sponsoreret en trykning af 1000 DVD’er, og filmen sælges på DVD og Blu-Ray imod en donation til Det Gule Palæ.

 

Kilde: Cinemateket

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App