Ny café i Sakskøbing

Mange mindre byer kæmper for at bevare deres handelsliv. I Sakskøbing har Handelsstandsforeningen succes med tilbud til iværksættere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag var der åbent hus på Milde's Cafe i Sakskøbing for at fejre, at caféen nu er helt færdigindrettet og klar til kunderne. Jonna Milde Hansen har åbnet sin café i et butikslokale, der længe har stået tomt.

- Fordi der ikke var en café i Sakskøbing, tænkte jeg, at jeg selv blev nødt til at gøre noget ved det, siger Jonna Milde Hansen.

Hun er 65 år og var netop gået på pension fra sit arbejde i Danske Bank. Nu har hun så skiftet pensionisttilværelsen ud med cafeén.

- Det er herligt. Jeg føler mig som en fisk i vandet, når jeg er hernede, siger Jonna Milde Hansen.

Formanden for Sakskøbing Handelsstandsforening, Jan Herluf Petersen, betegner caféen som en succes. Handelsstandsforeningen lancerede sidste år et tilbud til iværsættere om billig husleje, gratis bankrådgivning og gratis rådgivning hos en advokat, og det er netop det tilbud, som Jonna Milde Hansen har taget imod. Især har den billige husleje været afgørende:

- Det var det, der sparkede mig i gang, siger Jonna Milde Hansen.

Formanden for handelsstandsforeningen håber, at flere iværksættere finder vej til Sakskøbing.

- Vi vil på landkortet som handelsby, og vi giver ikke op. Det gælder om at kæmpe, og det her er en af måderne at gøre det på, siger Jan Herluf Andersen.

Milde's Café holder åbent i dagtimerne fra tirsdag til lørdag.