Nu kan du besøge Olsen Banden-klenodie i Gedser

Det Gule Palæ kendt fra Olsen Banden-filmene bliver i dag indviet – et år efter det flyttede fra København til Gedser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gule, ternede habitjakker og en række sorte bowlerhatte var det syn, der mødte gæsterne til indvielsen af Det Gule Palæ i Gedser i dag.

Bygningen er nemlig kendt fra Olsen Banden på Sporet fra 1977, og det var tydeligt under dagens reception, at nogle af deltagerne havde ladet sig inspirere af Egon Olsen og Benny’s fremtræden.

Og lørdagens indvielse fik alle mulige slags mennesker til at dukke op – både fans helt fra Tyskland og Guldborgsunds borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten), var til stede. Men der var også mere fornemt besøg end det.

På gæstelisten stod nemlig også Morten Grunwald, der spillede Benny i Olsen banden-filmene, og Jes Holtsø, som havde rollen som Kelds søn Børge. 

Fragtet fra København til Gedser

Det Gule Palæ blev flyttet fra København til Gedser i starten af september sidste år. Banedanmark, der ejer jorden, hvor palæet stod før, ville nemlig rive det ned.

Men det fik medllemmerne af Olsen Banden Fanklub DK op af stolene.

Heldigvis gik Banedanmark med til, at fanklubben måtte få Det Gule Palæ – forudsat at de hurtigst muligt flyttede bygningen. Og det gjorde de så. Hele bygningen blev fragtet med skib til Danmarks sydligste punkt.

Siden har bygningen gennemgået en større renovering, og nu er den altså klar til at agere Olsen banden- og togmuseum.