Nu igen: Mindreårig i vild biljagt

En 15-årig dreng udløste i nat en dramatisk biljagt i Sakskøbing, hvor politiet måtte flænse bilens dæk op for at standse den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 15-årig dreng bag rettet i en Fiat udløste natten til onsdag en biljagt i Sakskøbing.

En politibil spottede Fiat’en på Solsikkevej i Sakskøbing klokken 0.29, men bilen ville ikke stoppe for betjentene, og føreren af bilen gassede i stedet op og kørte fra betjentene.

Derefter gik jagten blandt andet via Vestergade, Apotekervænget, forbi Idrætshallen, videre ad Sakskøbingvej, Maribovej og Nykøbingvej, hvor bilens dæk blev flænset op med de såkaldte Stop Sticks – de indeholder 72 stålspyd, der er specialdesignet til at ødelægge bildæk.

Fortsatte på flænsede dæk

Selvom dækkene blev ødelagt, så fortsatte bilen dog videre mod Grænge. I Toreby kørte Fiat’en over i den modsatte kørebane og derefter ind på cykelstien og fortsatte på Sakskøbingvej.

Da kunne bilen dog ikke længere. Da den skulle køre gennem en rundkørsel trillede den rundt, og endte på en nærliggende mark.

Føreren af bilen stak herefter af til fods, men blev indhentet af betjentene.

Politiet oplyser, at den 15-årige dreng nu kan se frem til et retsligt efterspil, hvor han blandt andet skal stå til regnskab for 10 overtrædelser af færdselsloven.

Anden sag på ét døgn

Det er anden gang på kun ét døgn, at en mindreårig udløser en biljagt i vores område.

Tirsdag morgen udløste en 17-årig dreng således en biljagt midt i morgenmyldretiden, da han forsøgte at stikke af fra et trafikuheld, hvor han ramte en bus.