Nordic Sugar bliver politianmeldt for dødsulykke

Arbejdstilsynet har vurderet, at arbejdsmiljøloven var overtrådt, da en vikaransat på fabrikken i Sakskøbing mistede livet ved at falde ned i en sukkertragt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På samme dag som bisættelsen af den afdøde vikaransatte fandt sted i Maribo, fik Nordic Sugar beskeden om, at virksomheden bliver politanmeldt for at have overtrådt flere regler i forbindelse med arbejdsulykken. Det siger Arbejdstilsynets centerchef Ole Honoré til TV2 Øst.

Den 13. juli fandt medarbejderen ned i en tragt og blev kvalt under store mængder sukker på fabrikken i Sakskøbing. Og det er Arbejdsmiljølovens paragraf 8 stk.1, samt bekendtgørelsen om arbejdets udførelse paragraf 13 stk.2, sukkervirksomheden nu bliver sigtet efter. Det betyder, at instruktionen i arbejdet har været mangelfuld, forkert eller utilstrækkelig.

Men Nordic Sugars fabriksdirektør Aksel Føns Johnsen har kun fået at vide, at anklagemyndigheden er blevet bedt om at rejse en sag. Hvorfor den bliver rejst, har Nordic Sugar endnu ikke fået at vide. Men at der kommer en sag overrasker ham ikke.

- Det er naturligt, at der er meget fokus på en dødsulykke. Vi forholder os til det, når vi ved, hvilke regler, vi måske har overtrådt, siger han til TV2 Øst.

Dødsulykken har påvirket både stemningen og fremgangsmåderne på Sakskøbingfabrikken, og direktøren deltog fredag i begravelsen af den 23-årige vikar.

- Jeg har været med til bisættelsen i dag i Maribo, og det gør mig utroligt ondt at se den familie i den her situation. Jeg er meget ked af den her sag. Det gør ondt på os, siger Aksel Føns Johnsen.