¨

Nordfalster Svømmecenter lukker i et år

Foto: TV ØST

Et ellers næsten spritnyt svømmecenter skal måske renoveres i et år. Regningen ventes at være på langt over én million.

Det er kun seks år siden, at den blev taget i brug.


Alligevel må Nordfalster Svømmecenter nu lukke dørene for offentligheden for at gennemgå en storstilet renovering i bassinet.


Det oplyser Hans-Henrik Hansen, der er i Idrætsinspektør i Svømmecenter Falster og Nordfalster Svømmecenter.


Et komplet overblik over skaderne i svømmehallen kommer først, når bassinet bliver tømt for vand og skaderne kan undersøges mere grundigt.


- Jeg har det rigtig skidt med det. For en svømmehal, der er seks år gammel, regnede vi ikke med, vi skulle hen og gøre det her med, siger Hans-Henrik Hansen, der er Idrætsinspektør for Guldborgsund Hallerne.


 


Kan løbe op i millioner


Umiddelbart er vurderingen dog, at renoveringen kommer til at koste 1,3 millioner kroner. Det har byrådet bevilget – men hvis omkostningerne stiger yderligere skal politikerne igen tage stilling til renoveringen.


Omfanget af skaderne kan løbe op i et meget større beløb.


- Jeg har set estimater, der siger omkring fire til fem millioner. Jeg håber ikke, at det bliver så dyrt, siger Jens Erik Boesen (Nyt Guldborgsund), der er medlem af Kultur- og  Fritidsudvalget i Guldborgsund Kommune.


Entreprenøren, der i sin tid byggede svømmecenteret, er gået konkurs, så det er skatteborgernes penge, der skal betale for renoveringen. 


Svømmehallen lukker ned 30. juni – også idrætscenteret – og alle ansatte i hallen fyres, mens renoveringen står på. Derefter bliver der set på skadernes omfang og der bliver taget stilling til, hvad der skal laves. 


Onsdag den 30. januar klokken 19 er der borgermøde i "Multihallen" i Nørre Alslev Idræts- og Kulturcenter, hvor der vil være orientering omkring processen af renoveringen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App