Nordea udsat for røveri

Onsdag eftermiddag var Nordeas filial i Lindholmcenteret i Nykøbing Falster udsat for bankrøveri. Røveren meldte hurtigt sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag klokken 15.53 var Nordeas filial i Lindholmcenteret i Nykøbing udsat for bankrøveri. Gerningsmanden meldte sig selv på politigården i Nykøbing cirka en time efter røveriet. Det skriver folketidende.dk.

Gerningsmanden, en 25-30-årig mand, kom ind i banken, gik hen til kassen og lagde en seddel på disken. På sedlen stod, at ekspedienten skulle udlevere penge. Det fortæller vagtchef Henrik Karlsen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi:

- Der stod på sedlen, at der var tale om et bankrøveri, og at pengene skulle udleveres. Manden var ikke maskeret og truede tilsyneladende heller ikke med noget våben. Han fik udleveret et relativt beskedent beløb, forsvandt hurtigt ud af banken og flygtede fra stedet på cykel, siger Henrik Karlsen.

Men røveren havde efterladt et ret tydeligt visitkort i banken, viste det sig.

- Vi havde hurtigt en person i kikkerten, som vi formodede var gerningsmanden. Røveren efterlod et sygesikringsbevis på disken i banken, og ejermanden til sygesikringsbeviset svarede nogenlunde til beskrivelsen af røveren. Ejeren af sygesikringsbeviset er en gammel kending af politiet, siger vagtchefen.

Klokken cirka 17 meldte røveren sig selv på politigården i Nykøbing og erkendte, at det var ham, der havde begået røveriet en time tidligere.

- Han bliver nu afhørt, og så skal han fremstilles i grundlovsforhør torsdag med henblik på varetægtsfængsling, siger vagtchefen.