NFH vinder DM i Handicaphåndbold: Jeg har aldrig set nogen så glade

Der var stor jubel, da NFH lørdag hev DM-guldet i handicaphåndbold hjem til Falster. Det er en kæmpe forløsning, lyder det fra træneren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En vaskeægte gyser udspillede sig lørdag i Skjern, da Danmarksmesterskabet i handicaphåndbold løb af stablen.

Men gyseren faldt heldigt ud til holdet fra Nykøbing Falster Håndbold (NFH), som efter fire tætte kampe i den bedste pulje mod Aalborg og Viborg kunne kalde sig Danmarks bedste.

-  Det er en kæmpe forløsning. Spillerne var meget nervøse, for de har spillet turnering her i Øst, men der får de ikke meget modstand. I Jylland er der flere hold og mere modstand, fortæller Annette Kildsgaard, der er holdets træner, til TV ØST.

Udfordret fra start

NFH kom da også lidt vaklende fra start, og så man på resultatet efter de to første kampe, så var der ikke meget, der tydede på, at triumfen kunne komme i hus. Den første kamp mod Viborg endte med et uafgjort resultat, mens Aalborg kom sejrrigt ud af det andet opgør.

quote Jeg har aldrig set nogle så glade, som mine spillere blev for at vinde

Annette Kildsgaard, træner NFH Handicaphåndbold

- De to første kampe var meget svære, men så fik vi nogle gode snakke, hvor vi prøvede at indgyde noget selvtillid i spillerne. Vi sagde blandt andet til dem, at de skulle fokusere på deres eget spil, siger Annette Kildsgaard.

Og den opmuntrende snak hjalp, for det næste opgør mod Viborg endte med en sikker sejr på 14-9, og så skulle det hele afgøres i kampen mod Aalborg.

- Det var en rigtig gyser, men heldigvis kunne vi hive en sejr på et enkelt mål hjem. Jeg har aldrig set nogle så glade, som mine spillere blev for at vinde, siger træneren.

Medaljer overrakt af kendis

Og endnu større blev det, da guldmedaljerne blev overrakt af den tidligere håndboldspiller Helle Thomsen, som også har var træner for det svenske kvindelandshold.

- Spillerne syntes jo, at det var kæmpestort, at det var en kendt person, som overrakte medaljerne. De var meget glade. Der var stor jubel og fest, siger Annette Kildsgaard.

Det var første gang, at NFH var med til Danmarksmesterskabet i handicaphåndbold.