¨

NFH stopper samarbejde med træner

Foto: TV ØST

Efter fem sæsoner er det slut med Kenneth Sahlholdt som cheftræner for Nykøbing Falster Håndboldklubs kvinder, der lige nu spiller i ligaen.

En epoke slutter, når Kenneth Sahlholdt efter sommerferien stopper som træner for Nykøbing Falster Håndboldklubs (NFH) bedste kvindehold, som lige nu spiller i ligaen.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Nyt blod

NFH har netop besluttet ikke at forlænge cheftræneraftalen med Kenneth 'Salle' Sahlholdt, når sæsonen 2014/2015 slutter. Sahlholdt har været med til at opbygge et stærkt hold i de fem sæsoner, han har været hos falstringerne.

- Salle har været en solid og stærk faktor i NFH’s udvikling både på og udenfor banen fra 1. division til oprykning til BOXER dameligaen. En indsats som vi har været meget tilfredse med, og vi har valgt at gå efter en anden cheftræner for NFH fra næste sæson, da vi er af den overbevisning, at der skal tilføjes nyt blod i NFH-systemet, siger klubbens direktør Søren Jakobsen.

Holdet rykkede i 2013 op i landets bedste række, men efter en hård sæson, hvor nederlag fyldte mere end sejre i tabellen, stod det klart, at holdet igen skulle en tur i 1. division. Skæbnen ville dog noget andet, for Vejen EH gik konkurs, og dermed gik deres ligaplads til NFH, som fik en chance mere i sæsonen 2014/2015.

Vemodig og stolt

Det er så den, de nu er i gang med, men holdet ligger lige nu næstsidst med bare seks point, og det bliver en hård kamp at undgå nedrykning. For Kenneth Sahlholdt bliver det hans sidste opgave sammen med holdet, inden han overlader cheftrænerposten til en anden.

- Der er kun en mission for resten af sæsonen, og det er at undgå nedrykning, og jeg vil arbejde i døgndrift for at undgå det, så Lolland og Falster stadig har et ligahold i næste sæson, siger han og tilføjer, at det ikke bliver uden en anelse tungsind, at han siger farvel til trænertitlen.

- Det er med vemod, at jeg ikke skal være cheftræner i NFH i næste sæson, men omvendt er jeg også stolt over de ting, vi sammen har udviklet i NFH i mine fem sæsoner. Det er ikke mange trænere, der får lov til at stå i spidsen for et hold i fem år, og som cheftræner har man altid en udløbsdato ligegyldig hvad. Familien og jeg er faldet rigtig godt til i NFH og i byen, så planen er, at vi bliver boende. Jeg ser meget positivt på NFHs fremtid og kan sagtens se mig fortsætte i en anden rolle. Det er med stolthed, jeg giver stafetten videre til en anden træner, der kan fortsætte arbejdet med at føre NFH helt til tops i dansk kvindehåndbold, siger Kenneth Sahlholdt.

Det ser da også ud til, at der fortsat er plads til ham i klubben. I pressemeddelelsen fortæller klubbens formand Henrik Hansen, at samarbejdet med 'Salle' har været fortrinligt, og at han gerne ser, at NFH fortsat kan nyde godt af Kenneth Sahlholdts engagement og energi i en anden funktion.

Klubben skal nu i gang med at finde en ny træner til holdet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App